BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, günlük iaşe miktarının, Sağlık Bakanlığı ile birlikte belirlenen günlük kalori ihtiyacı ve bütçe imkanları da değerlendirilerek saptanan tutar olduğunu hatırlattı.
 
Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz Kurumları Personelinin İaşe Yönetmeliğinin "hastalara iaşe edilmesi" maddesini hatırlatan Adalet Bakanı, hasta hükümlü ve tutukluya, diyetisyen veya hekimlerin belirleyeceği besinlerin verildiğini, inancı gereği veya vegan, vejetaryan türü özel bir beslenme şekline sahip hükümlü ve tutukluların taleplerinin, iaşe miktarı ile sınırlı kalmak üzere karşılandığını hatırlattı.
 
Hükümlü ve tutuklular ile görevi başında bulunan personelin günlük iaşe bedelinin 4,00 TL, çocuk hükümlü ve tutukluların iaşe bedelinin 5,00 TL, kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklar, süt emziren hükümlü ve tutuklu anneler ile hamilelerin iaşe bedelinin ise 6.00 TL olduğunu belirten Adalet Bakanı, ceza infaz kurumlarında barındırılan tutuklu ve hükümlülere belirtilen mevzuat çerçevesinde iaşe miktarı karşılığında yemek verildiğini söyledi. Adalet Bakanı, hükümlü ve tutuklulara verilen iaşenin hiçbir şekilde kesilmediğini ifade etti. (ANKA)