AFYONKARAHİSAR (İHA)-
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Ergin, Afyonkarahisar'daki Korel Termal Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra ceza infaz kurumlarında çalışanların giyecekleri yeni kıyafetleri ve denetimli serbestlikte kullanılacak araç ve gereçleri inceledi. İncelemelerinin ardından basın mensuplarının KCK gözaltıları ile ilgili sorularını cevaplayan Bakan Ergin, şu aşamada izlenilmesini söyledi. Gözaltıların savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar olduğunu dile getiren Bakan Ergin, "Dolayısıyla bunlar ceza oluşum yasalarımızın belirlediği faaliyetlerdir. Bu tür faaliyetlerin oluş esnasında yapılan değerlendirmeler soruşturma organlarını etkileme ihtimalini taşımaktadır. O açıdan sizler gibi biz de takip ediyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili soruyu da yanıtsız bırakan Ergin, şöyle konuştu: "Yargısal faaliyetlere ilişkin yapıldığı esnada bir değerlendirme yapmam doğru değil ancak yargı kararları eleştirilebilir. Soruşturma ve koğuşturma evrelerinde bunların yapılması anayasamıza göre yanlıştır."

Tutuklu olan gazetecilerle ilgili davanın başlaması ile ilgili soru da Bakan Ergin'e soruldu. Bakan Ergin de soruyu yanıtsız bırakarak, şöyle konuştu: "Bugün cezaevi müdürlerimizle beraber ceza infaz kurumlarımızdaki uygulamaları masaya yatırıyoruz ve cezaevlerimizdeki dış güvenliğin de Adalet Bakanlığı tarafından sağlanmasına yönelik yasa tasarımızın detaylarını çalışmak üzere Afyon'da toplandık. Buradaki müdürlerimizle bu yasanın detaylarını uygulama biçimlerini tartışacağız ve buradan çıkacak öneriler doğrultusunda da yasa tasarımızda bu önerleri değerlendireceğiz."

Cezaevlerinde iç ve dış güvenlik uygulamalarının farklı birimlere bağlı olmasının getirdiği birtakım sorunlar yaşandığına dikkat çeken Bakan Ergin, sözlerini şöyle tamamladı: "Nakillerde sorunlar yaşanmaktaydı sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde sorunlar yaşanmaktaydı. Bütün bunları en aza indirmek ve buradaki hizmetleri daha yüksek düzeyde verebilmek için yapılan bir çalışmaydı. Bu çalışmanın sonuçlarını da paylaşacağız."