Habertürk gazetesinden Özlem Yılmaz'ın haberine göre Telekulak Skandalı’nda adı geçen ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle geçen hafta basın danışmanı sevgilisi S.M. (38) tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan hâkim U.B.’nin (55), evli olduğu sırada ve boşandıktan sonra birlikte olduğu kadınlar Adalet Bakanlığı müfettişlerince soruşturuldu. Soruşturma nedeniyle Adalet Başmüfettişliği hâkim U.B.'nin savunmasını istedi.

Şiddet uyguladığı gerekçesiyle geçen hafta basın danışmanı sevgilisi S.M. (38) tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan ve geçmişte Telekulak Skandalı’nda adı geçen 55 yaşındaki hâkim U.B., Adalet Bakanlığı müfettişlerince soruşturuldu. Bazı hayat kadınlarıyla birlikte olduğu iddiası üzerine Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can’ın imzası ve dönemin Adalet BakanıMehmet Ali Şahin’in 21 Nisan 2008 tarihli onayıyla dinlenmesine karar verilen hâkimler arasında yer alan U.B.’nin tüm ilişkileri didik didik edildi. Hakkında iki soruşturma açılan U.B.’nin evli olduğu sırada ve boşandıktan sonra aynı dönemde 3 kadınla ilişki yaşadığı; bunun dışında ismi açıklanmayan farklı kadınlarla kendi lojmanında ve değişik yerlerde birlikte görüldüğü ortaya çıktı.

HEPSİNİN ADI AYNI
Müfettişlerin yaptığı araştırmada, hâkimle ilişkisi tespit edilen kadınların isim benzerliği ise dikkat çekti. Adalet Başmüfettişliği’nin 3 Aralık 2009 tarihli resmi yazısında, U.B.’nin evli olduğu ve eşinden boşandığı tarihlerde birlikte olduğu kadınların isimleri, ne kadar süreyle birlikte oldukları ve nerede birlikte oldukları gibi detaylara yer verilerek hâkimden savunma istendi. Müfettişler; U.B.’nin adı geçen kadınlardan Z. ile bir musiki vakfındaki koro çalışmaları sırasında, bir diğer Z. ile ise arkadaş ortamında tanıştığını tespit etti. Yine bu iki kadının ifadelerinden yola çıkılarak hâkimin ilişki kurduğu başta bir başka Z. olmak üzere diğer kadınlar da belirlendi.

‘SAVUNMA YAPMALI’
U.B.’nin aynı isimli 3 kadının yanı sıra ismi açıklanmayan farklı kadınlarla da birlikte görüldüğü vurgulanan yazıda, “CMK’nın 147. maddesi de nazara alınarak, Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 71. ve 84.maddeleri uyarınca yazılı savunmanızı sunmanız rica olunur” ifadesi dikkat çekti. Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 71.maddesi “Hâkim ve savcılar hakkında, savunmaları alınmadan disiplin cezası verilemez”, 84.maddesi ise, “Hâkim ve savcıların savunmaları, soruşturmayı yapan görevlilerin üç günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirttiği bir tarihte alınır. Süresi içinde veya belirtilen tarihte savunmasını yapmayan bu hakkından vazgeçmiş sayılır” ibaresini içeriyor. (Gazete Habertürk)