Özel güvenlik sektörünün önde gelen firmalarından Akdeniz Güvenlik, savunma sanayinde de önemli bir aktör olma yolunda. Bugüne kadar kamu ve özel sektöre güvenlik hizmeti sunan firma bünyesinde kurduğu Akdeniz Teknoloji AŞ ile savunma teknolojileri alanına hızlı bir giriş yaptı. Akdeniz Teknoloji, bu yatırımla bugüne kadar daha çok yabancı firmaların etkin olduğu kamu araçlarının zırhlandırılması pazarında var olduğunu ortaya koydu.

AVRUPA STANDARTLARINDA BALİSTİK KORUMA

Zırhlandırma projesinde ilk ihaleyi ise Adalet Bakanlığı’nda aldı. Teknoloji firması, Adalet Bakanlığının kritik bölgelerde görev yapan personelinin kullandığı araçların zırhlandırılması amacıyla açtığı ihaleyi kazandı. Akdeniz Teknoloji, 8.2 milyon lira bedelle kazandığı ihale çerçevesinde Bakanlığın araçlarına Avrupa standartlarında balistik koruma sağlayacak.

BAKANLIK ENVANTERİNDEKİ 46 CİPİNİ ZIRHLA KAPLAYACAK

İlk etapta Adalet Bakanlığı’nın kritik bölgelerde görev yapan personelinin kullandığı araçlar zırhlanacak. Bu kapsamda Bakanlık envanterindeki 46 cipi, yüksek koruma anlamına gelen BR6 seviyesinde zırhla kaplayacak. Böylece başta terör bölgesi olmak üzere kritik noktalarda görev yapan kamu görevleri, can güvenliği korkusu yaşamadan görevlerini yapması sağlanacak.