ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca, çocuk dostu adalet sisteminin kurulması amacıyla "Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı" düzenlenecek.

Ankara'da yarın başlayacak çocuk haklarına yönelik çalıştay, iki gün sürecek.

Açılışına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılacağı çalıştaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in de katılması planlanıyor.

"Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı"nda Türkiye'de çocuk dostu bir adalet sistemi kurulması ele alınacak.

Çalıştayda Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir ile yabancı akademisyenler ve UNICEF yetkilileri sunumlar gerçekleştirecek.

"Çocuğun üstün yararı konusu değerlendirilecek"

Özdemir, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayda çocuk adaleti konusunda yapılacakların gündeme getirileceğini belirtti.

Çalıştayda, çocuğun üstün yararı konusunun da değerlendirileceğini bildiren Özdemir, "Çocuk Adaletinde Ulusal ve Uluslararası Stratejiler", "Adalet Sisteminde Çocuk Hakları Temelli Yaklaşımlar", "Uygulamada Çocuğun Yüksek Yararı İlkesi", "Adli Süreçte Çocukların Korunması" konularında oturumlar düzenleneceğini kaydetti.

Dünya Çocuk Hakları Günü'nün kutlandığı haftada çocuk adaleti konusunun Adalet Bakanı Gül ile Aile Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan çalıştayda değerlendirileceğini aktaran Özdemir, oturumlarda yabancı katılımcıların yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de konuşmalar yapacağını ifade etti.