ADAM-DER, geçen hafta tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların serbest bırakılmasını isteyerek "Hukuk bir gün herkese, hatta gün gelir Başbakan'a da lazım olur!" uyarısında bulundu. 
İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan operasyonlar sonrasında tutuklanan ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ve dernek üyesi avukatlara bir destek de darbezede askerlerin örgütü ADAM-DER'den geldi. ADAM-DER Genel Başkanı Emekli Üsteğmen Tuna Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, dernek üyesi eski askerlerin 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbeleri döneminde darbeciler tarafından ordudan atıldıklarını, işkence altında sorgulanıp yargılandıklarını, işkenceye dikkati çekmek için sıkıyönetim mahkemesi salonunda atlet külot kaldıklarını hatırlattı. ÇHD'nin darbe dönemlerine özgü yöntemlerle operasyona tabi tutulduğunu belirten Atalay, "hukuk devleti ilkesinin kağıt üzerinde bile kalmadığını, muhalif kişi ve kuruluşlara düşman ceza hukukunun uygulandığını" söyledi. 

Devlet gücünün keyfilikten ve kabalıktan arınmak yerine daha da keyfileştiğini ve kabalaştığını öne süren Tuna Atalay şu görüşleri dile getirdi: "Türkiye darbeci operasyon geleneğinden arınmadığı sürece (bugün hikmetinden sual edilmez derecede muktedir görünen Başbakan dahil) kimsenin hukuk güvenliğinden söz edilemez. Bugün eski genelkurmay başkanlarının ihtiyaç duyduğu hukuk bir gün herkese, hatta gün gelir Başbakan'a da lazım olur! Usulsüz biçimlerde büroları aranan ve gözaltına alınan avukatlar derhal serbest bırakılmalı, soruşturma kamuya açık ve güvenilir bir biçimde yürütülmelidir."