Başbakan'ın avukatları pazartesi günü hem söz konusu parola, hem de 'Balyoz planı' tutuklusu emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'a ait olduğu iddia edilen internetteki ses kayıtları için suç duyurusunda bulunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapalı kapılar ardında millet iradesini çiğnemek için plan yapanların bundan sonra karşılarında hukuku bulacaklarını söyledi. Çankaya'da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı arasında yapılan üçlü zirvenin ardından ilk kez kamuoyuna seslenen Erdoğan, kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Yaşananları 'ileri demokrasinin adımları' olarak nitelendiren Başbakan, "Hiç kimse hesap sorulamaz değildir." dedi. Erdoğan, kriz üretmeyi siyaset sananların heveslerini kursaklarına bırakacaklarını belirtirken, "Boşuna kaos beklerler, boşuna kurumlar arasında çatışma beklerler. Türkiye artık eski Türkiye değil." ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

KİRLİ DOSYALAR MEYDANA ÇIKIYOR: Bütün kirli dosyalar meydana çıkıyor. İşte dün Parlamento'da olanı da izlediniz, geçmişte kim kimle ne neyi nasıl konuşmuş? Bırakın onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bırakın onlar Ankara'da kaos üretsinler, kirli tuzaklarıyla kirli senaryolarıyla oyalansınlar. Yine biz milletimizle bir ve beraber hareket edeceğiz.

PLAN YAPANLAR BUNDAN SONRA HUKUKU KARŞISINDA BULUR: Yaşananlar, kapalı kapılar ardında millet iradesini çiğnemek için plan yapanların bundan sonra karşılarında hukuku bulacaklarını görmeleridir. Yanlış yapanlar hukuk önünde hesap verirler.

HİÇ KİMSE HESAP SORULAMAZ DEĞİLDİR: Hukuk işliyor, bağımsız yargı görevini yapıyor. Aksi ispat edilemedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez. Ancak hiç kimse de imtiyazlı değildir. Bugün olan normalleşmedir. İşleyen demokrasiden, hukuktan kimseye zarar gelmez. Korkulması gereken demokrasinin hukukun işlemesi değil, işlemez hale gelmesi, engellenmeye çalışılmasıdır. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yaşananlar ileri demokrasinin ayak sesleridir.

MEDYA PATRONU, KÖŞE YAZARINA HAKİM OLMALI: Siz bu ülkeye yardımcı mı olacaksınız yoksa ortamı hâlâ kızıştırmanın gayreti içinde mi olacaksınız? O gazetelerin patronlarına sesleniyorum, 'köşe yazarıma hakim olamıyorum' diyemezsin. Sen bunun sorumlususun. Bu ülkeyi germeye, ekonomiyi altüst etmeye kimsenin hakkı yok. Köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın da feryat etme hakkın yok. Bir yandan geleceksin hükümete vuracaksın. Niye ücretler böyle diyeceksin. Öte yandan ekonominin çökmesi için de köşe yazarlarınla elinden geleni yapacaksın. O kalemleri teslim edenler der ki, 'kusura bakma kardeşim' bizim dükkanda sana yer yok. Herkes vitrinine layık olanı koyar. ZAMAN