Karabük Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından savcılığın talimatları ve İl Emniyet Müdürlüğünün yoğun çalışmaları neticesinde, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 16 akademisyen, 2 avukat, 2 asker, 70 polis, 31 öğretmen, 19 adliye ve cezaevi görevlisi ile diğer vatandaşlardan oluşan 171 şüpheli hakkında dava açıldığı belirtildi.

İki avukatla ilgili davanın ilkinin görüldüğü, diğer davaların ise 8 Mart'tan itibaren görülmeye başlanacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"FETÖ/PDY'ye üyelik, mensubiyet, iltisak, irtibat, aidiyet bulunduğu iddia edilen kişiler ve kamu görevlileri hakkında adli işlem başlatılmıştı. 171 şüpheli hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 108 iddianame kabul edildi. Diğerlerinin değerlendirmesi devam ediyor."
İddianamesi kabul edilenler arasında, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün kardeşi, eski Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz ile dönemin Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan da bulunuyor.