Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında yakalama kararı çıkartılan 29 şüpheli şahsın tamamının İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda şube müdürü, doktor, uzman olarak görev yaptıkları öğrenildi.

Haklarında yakalama kararı çıkartılan şüpheli şahıslardan 19’unun halen İstanbul’da görev yaptığı tespit edilirken, görevden uzaklaştırılan 1 şahsın ise Malatya’da olduğu öğrenildi. FETÖ operasyonu kapsamında Malatya Cumhuriyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu şahıs yakalanarak İstanbul’a getirildi.

2 şüpheli şahsın aynı örgüt kapsamında bir suçtan gözaltında olduğu, 1 şüpheli şahsın ise Tekirdağ’da tutuklandığı öğrenilirken, Halen İzmir, Ankara, Konya ve Gaziantep illerinde görev yapmakta olan 7 şüpheli şahıs hakkında adli işlemler devam ediyor.

ARAMALARDA ÇOK SAYIDA DİJİTAL MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul’da eş zamanlı yapılan ikamet, iş yeri ve araç aramalarında çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü.
Adli makamlara sevk edilen 18 şüpheliden 7’si tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na götürülürken, 11 şüpheli şahıs hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulandı.


İHA