Ergenekon davasında Prof. Fatih Hilmioğlu’nun avukatı Mehmet Sever, darbe iddialarının dayandırıldığı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüklerin hukuka uygun delil olmadığını belirterek iddianameden çıkarılmasını istedi. İnternet Andıcı davasının sanık avukatlarından Ziya Kara, internet yayınıyla darbe yapılamayacağını belirtti.

‘15 dakika yetersiz’

Davanın dün 278. duruşması yapıldı. Avukat ve sanıklar, 15’er dakikalık sürenin dosyadaki milyonlarca evraka ve binlerce sayfalık tanık beyanlarına karşı açıklama yapabilmek için yetersiz olduğunu belirterek makul süre taleplerini yineledi. Avukat Sever, Hilmioğlu’nun sağlık durumunun ağırlığına dikkat çekerek “Adli Tıp Kurumu’nun işi bu kadar ağırdan almasının sebebi nedir? Cezaevi şartlarında sağlığı her gün kötüye gidiyor. Sürecin hızlandırılması için ilgili kuruma yazı yazılmasını talep ediyoruz” dedi. Sever bugüne kadar dinlenen 150’yi aşkın tanıktan hiçbirinin Hilmioğlu aleyhine ifade vermediğini belirtti.

‘İnternetle darbe yapılmaz’

Emekli Albay Hulusi Gülbahar’ın avukatı Ziya Kara da müvekkilinin İnternet Andıcı kapsamında suçlandığını anlatarak şöyle savunma yaptı: “İnternet, darbe suçunun işlenmesi için elverişli bir vasıta değildir. Ortada hükümeti yıkmak için cebir ve şiddet unsuru yoktur. Bu davadan eski Genelkurmay başkanı da yargılanmaktadır. Darbe niyetleri olsa ellerindeki gücü kanuna aykırı olarak kullanıp yapabilirlerdi.”

Prof. Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, dosyada 120 milyon adet belge bulunduğunu bunlara karşı 15 dakikalık sürenin “savunma hakkının kısıtlanması” anlamına geldiğini söyledi. İnternet Andıcı dosyasından sanık eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay bilgisayarlarının hard disklerine ilişkin hazırlanan raporu yanlı bulduklarını ve kabul etmediklerini ifade etti.


Sedat Peker’den videolu savunma

Tutuklu sanık Sedat Peker, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın videolarının 25 milyon, kendisiyle ilgili videoların da 23 milyon kere izlendiğini ve hakkında hazırlanan videoların “sevgi içerikli” olduğunu söyledi. Peker, tahliyesini talep etti.

Avukat ve emekli Üsteğmen Serdar Öztürk’ün avukatı Demet Reçber, Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya gelen evraklarla Ergenekon davasının Amerika ve Emniyet bağlantılarının ortaya çıktığını öne sürdü. Duruşma bugüne ertelendi.