Yargıtay Başkanlığı, daha önceden 6 Eylül'de TBMM bahçesinde yapılacağı bildirilen "Adli Yıl Açılış Kokteyli"nin iptal edildiğini duyurdu. Kokteyl'in iptal edilmesine gerekçe olarak ise, son günlerde artan terör saldırıları ve Afrika'daki kıtlık felaketi neden gösterildi.
Yargıtay Başkanlığı'ndan yapılan duyuruya göre, 6 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan "Adli Yıl Açılış Kokteyli" iptal edildi. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"Vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliğine yönelik son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle, vatan savunması ve kamu düzeninin korunması gibi ulvi bir görevi ifa eden Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatımıza, şehit ve gazilerimiz ile acılarını en derinden paylaştığımız ailelerine duyduğumuz saygı ve açlıkla mücadele ile hayatta kalabilme savaşı veren kardeş Somali ve diğer Afrika insanına karşı hissettiğimiz üzüntüden dolayı, 6 Eylül 2011 tarihinde saat 20:00'da Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesinde yapılacağı bildirilen "Adli Yıl Açılış Kokteyli' iptal edilmiştir.
Aynı gün yapılacak olan diğer programlarda herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır."


Anka