Edinilen bilgiye göre merkez Yüreğir ilçesi, 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Umut K. iddiaya göre, uyuşturucu ticareti yapan Ahmet N., Fırat B. (36) ve kardeşi Murat B. (39) tarafından uyuşturucu satmaya zorlandı. 3 kişiden Fırat B., uyuşturucu satmayı kabul etmeyen Umut K'yı 5 Aralık 2011'de her iki ayağından tabanca ile yaraladı. Fırat ve Murat B. kardeşler de havaya ateş etti.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz 3 sanık duruşma çıkışında adliyenin arkasında kendilerinden şikayetçi olan Umut K. ve ailesine pusu kurdu.

Adliyenin arka kapısından çıkan K. ailesinin geldiğini gören 3 sanıktan henüz belirlenemeyen birisi belinden tabancasını çıkartıp grubun üzerine rastgele ateş etmeye başladı. 4 el ateş ettikten sonra tabanca tutukluk yaptı. Saldırgan, onlarca kişinin gözleri önünde "Kurşun bitti kurşun bitti" diye bağırdıktan sonra kaçtı.

Saldırıda Ahmet K, (55) sol bacağından, oğlu Yusuf K. ise sol göğüs altından yaralanıp Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kurşunlama olayının ardından çıkan kavgada ise Murat B. ile Abdulkerim F. (27) darp edilerek dövüldü. Yaralanan 2 kişi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Polisler, kavga edenleri biber gazı sıkarak güçlükle ayırdı.

2'si silahla 4 kişinin yaralandığı olayda 3 kişi gözaltına alındı. Yaralama olayını gerçekleştirdikten sonra kaçan henüz kimliği belirlenemeyen saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.


İHA