Savcı Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nın 7. katında Terörle Mücadele’de görevli savcıların görev yaptığı bölüme girişlerle ilgili yeni bir talimat verdi.‘TALİMATIN KONUSU: GAZETECİLER

Soruşturma konularının hassasiyeti nedeniyle hiç kimsenin zaten randevusuz giremediği katla ilgili yeni talimatin konusu sadece gazetecileri ilgilendiriyor.

’GAZETECİ GİRİŞ-ÇIKIŞ KAYIT D.’

Başsavcı vekili, randevu alınarak yapılan gazeteci - savcı görüşmeleri hakkında yazılı bir dosya hazırlanmasını istedi. ‘Gazetecinin adı-soyadı’,"tc kimlik numarası" ‘hangi kurumda çalıştığı’, ‘kimden randevu aldığı’, ‘randevu aldığı tarih ve saat’, ‘İçeride ne kadar süre kaldığı’ ve ‘o gazetecinin telefon numarası’ nın yer alacağı’Gazeteci giriş-çıkış kayıt d.’ adlı dosyaya girmeden bu kata girmek yasaklandı.

"HABER ALMA FAALİYETEMİZİ KONTROL ALTINA ALINIYOR"

Bu uygulamaya karşı çıkan adliye muhabirleri, randevularını iptal etmeyi göze alarak söz konusu dosyaya kendileriyle ilgili bilgileri vermeyi reddediyor. Yargı çevreleri ve haberciler Başsavcı vekili Erdoğan’ın uygulamasının gazetecilerin "haber alma ve yayma" faaliyetlerini kontrol altına almayı amaçladığını düşünüyor.