İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda işporta tezgahı açma nedeniyle dün iki grup birbirleriyle kavga etti. Diyarbakırlı ve Mardinli oldukları öğrenilen taraftarların kavgasında, Şehmuz B. ile Abdülkadir A. başlarına aldıkları bıçak ve sopa darbeleriyle ağır, 3 kişi de hafif yaralandı.

Kavgaya müdahale eden polis, Emrah B., Dergah B., Süleyman A. ile karşı taraftan Ahmet A., Abdülrezzak A., Ali A'yı gözaltına aldı. Yaralamalı kavgaya karıştıkları için gözaltına alınan iki taraftan 6 kişi, bugün İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Taraflar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tarafları bekleyen yakınları ise duruşma bitiminde adliye önünde karşılaştı. Kavgaya tutuşan iki grubun birbirlerine silahla ateş açması sonucu araç içinde bulunan Abbas S. ile adliye önünde taksi bekleyen Orhan Demirci yaralandı. Çok sayıda mermi isabet eden araç içinde bulunan ve sırtından yaralanan Abbas yakınları tarafından aynı araç ileTepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken olay ile bağlantısı olmayan ve maganda kurşunuyla sol baldırından yaralanan Demirci ise önce Ege Üniversitesi Hastanesine oradan da Ege Sağlık Hastanesine kaldırıldı.

Kendi araçları ile yaralı arkadaşlarını hastaneye götüren araçtan yol kenarında inen Veysel. B basmane meydanına giderek burada karşı gruptan Salih A'yı silahla karın boşluğundan yaraladı. Ambulans ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi'ne kaldırılan Salih'in yakınları hastane bahçesine akın etti. Her iki taraftan da birer yaralının aynı hastaneye getirilmesi polisi alarma geçirdi. Polis ekipleri hastane bahçesinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Her iki grup arasında yeniden olaylar çıkmaması için Abbas S. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kavgaya karışanları ve silah kullananları belirleyerek yakalamak için çalışma başlatan polis, dünkü ve bugünkü olaylarda yaralananların kaldığı hastaneler ile tarafların iş ve evlerinin bulunduğu çevrelerinde yaşanabilecek yeni olayları önlemek için tedbir aldı.


İHA