Adliye'deki çay bardağı olayı trajikomik halimizi bir kez daha ortaya koydu.

Hukukihaber'e yaşadığı olayı anlatan Av. Uğur Çifcibaşı'nın anlatımıyla ilginç olay şöyle gelişti:

"İstanbul Anadolu Adliyesi A blok 1. Katta İş Mahkemelerinin bulunduğu çay ocağında, meslektaşlarla çay içmek istedik. Çaylarımızı yudumlarken, masamıza bayan bir meslektaşımız geldi. Kendisine de çay söyledik, o esnada bayan meslektaş raflara dizilmiş olan farklı bardakları farketti ve o raftaki bardaklardan çay içmek istediğini söyledi.

Çay getiren garson o bardaklarla hakimlerin çay içtiğini, o çay bardaklarında çay içmenin normal çaya göre %50 daha pahalı olduğunu söyledi.

Meslektaşım ısrarla o bardaktan çay istedi. İlk etapta olayın bir şaka olduğunu zannettik! İş hesap ödemeye geldiğinde garsonların gayet ciddi olduğunu gördük.

Garsonlar işletme sahibi ve hakimlerden talimat aldıklarını, kendilerinin de çalışan olduğunu uygulama ve talimatların da bu şekilde olduğunu belirttiler.  Orada hakim bardağından çay içmenin %50 daha pahalı olduğunu öğrendik.

Durumu İstanbul Barosuna haber ederek Çay ocağına sadece avukatların kullanabileceği yaldızlı ve kaliteli  bardakların konulması hususunda görüş birliğine vardık!

Avukat olarak hakim bardağında %50 zamlı çay içmek bizi farklı duygulara götürdü. Bir an için ne oluyoruz adliyede bile ayrımcılık mı yaşıyoruz diye düşünmedik değil."

Hukukihaber olarak; Mezkur çay bardaklarını kamuoyuna afişe ediyoruz..!

İşte o çay bardakları!