CİHAT ARPACIK

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki mobbing iddiası Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nı karıştırdı. İstanbul İlk Dereceli Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'na dilekçe yazan mahkemenin Yazı İşleri Müdürü, mahkeme hakiminin kendisine mobbing uyguladığını iddia ederek görev yerinin değiştirilmesini istedi.
 
'NE BİÇİM İSİM?'
 
Mahkemede görevli Yazı İşleri Müdürü, komisyona yazdığı dilekçede, müdürlükten önce 19 yıl katip olarak hizmet ettiğini söyledi. Müdürlüğe atandıktan bir ay sonra hakimin kendisine yönelik tutum takındığını ifade eden Müdür, 'Bir buçuk aylık görevimde küçük kızım Sümeyye'yi yanıma kaleme getirdim. Hakime Hanım kaleme gelip kızıma hoşgeldin dedikten sonra adını sorup 'Sümeyye' cevabını aldığında 'Ne biçim isim koymuşlar sana böyle. Çocuklara ağır isimler, Kur'an'dan diye isimler koyuyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının ismi diye mi koydunuz' şeklinde tepki gösterdiğini ifade etti. Bunların üzerine hakimeye Sümeyye'nin 2003 doğumlu olduğunu söyleyen Müdür, O tarihte Erdoğan'ın henüz Başbakan olmadığını hatırlattı. Hakimin buna cevabı ise 'Eşinin sevgilisinin ismi diye koymuştur' oldu. Olayı komisyona verdiği dilekçede anlatan Müdür hakimin inancıyla alay ettiğini de öne sürdü.
 
HSYK İNCELEME BAŞLATTI
 
Hakimin kendisini sürekli ezmeye çalıştığını ve katiplerin önünde küçük düşürdüğünü iddia eden Müdür, 'Hakime Hanım bana müdürlüğün yanında katip olarak da karar yazacaksın dedi. Beni tamamen zihniyet dengi olmadığım, hal ve davranışlarımın, inancımın kendisinden farklı olması nedeniyle ezmektedir.
 
Saat 17.00'dan sonra da adliyede kalıp kararlarda yardım edeceksin diyerek de çocuklarımın istikballeri ve aile düzenim üzerinde olumsuzluk oluşturmak düşüncesindeyim' ifadelerini kullanarak görev yerinin değiştirilmesini istedi. Müdürün dilekçesini işleme koyan Adalet Komisyonu Başkanlığı Müdürün görev yerini değiştirerek Ticaret Mahkemesi'ne atadı, dosyayı da HSYK'ya gönderdi. HSYK'nın da adliye içinde mobbing uygulayan hakim hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.
 
Seyfi Oktay'ı örnek gösterdi
 
Hakimenin eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay hakkında 'O da herkes gibi kendi kafasına göre insanları seçmekte haklıdır. Ben de çalışacağım personelin kendi kafama göre olmasını, aynı düşüncede personelle çalışmak isterim' dediği de dilekçede aktarıldı. Müdür, bu konuşmaya şahit olmasıyla tedirginliğinin başladığını da vurguladı.