Kanal D Ana Haber'den Emrullah Erdinç'in haberine göre, sevgilisi Sıla Gençoğlu'nun şikâyeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Ahmet Kural, İstanbul Adalet Sarayı’na giderek ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermişti.

Ahmet Kural'ın savcılık ifadesine Kanal D Ana Haber ulaştı...

Savcılıkta iki saat süren ifadesinde Sıla ile ilk ayrılıklarından bahseden Ahmet Kural, hayat görüşlerinin farklı olması, sevgilisinin arkadaş çevresini tasvip etmemesi, hor görmesi ve inançlarına saygı duymaması gibi nedenlerden ilişkiyi kendisinin bitirdiğini iddia etti. Daha sonra Sıla’nın barışmak için araya birilerini soktuğunu, kendisine şarkı gönderdiğini anlatan Kural, “Okan Can Yantır ile alakasının olup olmadığını sordum. Böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını söyledi” dedi. Olay günü ise aile yemeğinden döndüklerini ve içki içtiklerini belirten Kural, özetle şunları söyledi:

‘EVET BİRLİKTEYDİK’ DEDİ

Bana daha önce eski arkadaşı (Okan Can Yantır kastediliyor) olduğunu söylemişti, yine başka seferinde albüm kapağı için görüştüğünü söyledi. Sıla Hanım’a ‘Aile kurmayı planlıyoruz benden çocuk sahibi olmak istediğini söylüyorsun, eğer böyle bir konu varsa lütfen kırma beni söyle’ dedim. Ben böyle söyleyince ‘Evet ben senin canın yansın istedim, birlikteydik’ dedi. Tartışma da bunun üzerine başladı. Sıla Hanım’dan evi hemen terk etmesini istedim. Evden gitmek istemedi. Kendi telefonumdan Sıla Hanım’ın şoförünü arayacakken, Sıla Hanım bileklerimden tuttu, yaklaşık 10-15 kere ‘Yalvarırım git’ dedim, şoförü arattırmadı. Hala bileklerimden tuttuğu için ben önce ellerimi çektim. Bu sırada Sıla Hanım yere düştü. Sıla Hanım benim tişörtümün arkasından tutup mutfaktan çıkmamam için beni durdurmaya çalıştı kendimi kurtarmak için yine tişörtümü çektim, yine düştü. Salona gittim. Karşılıklı bir bağrışma oldu ve seslerimizi yükselttiğimizi kabul ediyorum fakat incitici bir söz söylemedim. Sinkaflı bir söz söylemedim, tehditte bulunmadım.

‘SON SÖZÜ SENİ BİTİRECEĞİM OLDU’

- Ahmet Kural, Sıla ile yaşadıkları kavga sırasında kendisinin de yaralandığını iddia etti: “Münakaşada benim zaten sakat olan belimde ağrı meydana geldi, iki gün evimde yattım. Hatta benim de kollarımda morluk oluşmuştu. Sıla Hanım’ın eylemleri neticesinde dudağımın içi yaralanmıştı. Fakat şikâyet etmeyi düşünmediğim için doktor raporu almadım. Tartışma hali yaklaşık on beş dakika sürdü. 45 dakika süren tartışma ve şiddet olmadı. Bir süre sonra sakinleştik. O mutfağa geçti, ben salonda kaldım. Kapının açıldığını duydum. Sıla Hanım bağırarak “Seni bitireceğim Ahmet Kural” dedi, gitti.