Ergenekon Davası tutuklusu CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın, "AİHM'e sahte belge gönderildi" iddiasına neden olan evrakın Silivri Devlet Hastanesi'nden gönderilen belgeler olduğu ortaya çıktı. Haberal'ın avukatı Kaan Oral, Haberal'ın "ben böyle bir belge imzalamadım" dediği fotokopi olan evrakın aslının bulunamadığını söyledi.
Haberal'ın avukatlarından Kaan Oral'ın verdiği bilgiye göre, Haberal adına "Sağlık sorunlarının tutuklu yargılanmasına engel olduğu" gerekçesiyle AİHM'e başvuru yapıldı. Bu başvuru üzerine AİHM de Türk hükümetinden savunma istedi. Bu savunmanın ardından başvuru reddedildi. AİHM'e gönderilen hükümet belgelerinin incelenmesinde, "Sahte belge" iddialarına neden olan yazılar çıktı.

Haberal, Silivri Devlet Hastanesi Cezaevi Semt Polikliniği'nden imzasının bulunduğu ve, "Gerekli tedaviyi aldım, sevkime gerek yok" içeriğindeki belgeyi kendisinin imzalamadığını söyledi. Belgenin fotokopi olması da Haberal'ın imzasının başka bir belgeden kopyalanarak monte edilmiş olacağı iddiasına neden oldu. Türkiye'nin gönderdiği belgelerin içinde tartışma konusu olan ikinci belge ise Haberal'ın Silivri Devlet Hastanesi'nde yattığını gösteren Gözlem Raporu. Ancak Haberal bu belgeyle ilgili de gösterilen tarihlerde hastanede yatmadığını söylüyor.

Oral, söz konusu evraklarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Evrak fotokopi. Haberal böyle bir belgeyi yazıp imzalamadığını söylüyor. Biz de belgenin incelenmesini istedik. Ancak evrakın aslı bulunamadı" dedi. (ANKA)
(ND/ORH)