(DHA) -- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, merhum Necmettin Erbakan ile tanıştıran ve siyasete girmesini sağlayan, aynı zamanda Cumhurbaşkanı'nın kardeşi Macit Gül'ün kayınpederi olan 19'uncu dönem kapatılan RP Kayseri milletvekili sanayici Şaban Bayrak, 12 Eylül 1980 darbesi ardından işkence gördüğü iddiasıyla AİHM'e şikayet etti.

Bayrak, gördüğü işkence nedeniyle Türkiye'den 380 bin lira tazminat istedi.

Bayrak'ın AİHM'e gönderdiği dilekçesinde 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında gözaltına alındığını, sorgusunun işkence altında yapıldığını, cezaevinde 7 ay esaret hayatı yaşadığını, yargılama sonunda beraat ettiğini önü sürdü.

AİHM'e gönderdiği dilekçesinde, cezaevinden çıktıktan sonra da hayatının normal olarak devam etmediğini, psikolojisinin bozulduğunu ve ticaret yapmasının engellendiğin öne süren Bayrak, avukatı Hasan İlter aracılığıyla AİHM'e dava dava açtı.

Şaban Bayrak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü siyasete girmeye ikna eden kişi olarak tanınıyor.

Kapatılan RP'den milletvekilliği ve Kayseri il başkanlığı görevlerinde de bulunan Bayrak, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Gül'ün kardeşi Macit Gül'ün kayınpederi. Kayıp Trilyon davası nedeniyle 5 ay tutuklu kalan Bayrak halen, Bayrak Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sahibi.