Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki 5. celse duruşmaya tutuksuz sanıklar Sultan S. ile Seyid Samed H. ve babası Mevlüt H. katıldı. Mahkeme başkanı, Adana İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden istenen yazının geldiğini ve yazıda Sultan S'nin gebeliğiyle ilgili herhangi bir kayda rastlanmadığının belirtildiğini söyledi.  Araştırılacak başka husus olmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. 

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Adli tıp raporunda, bebeğin canlı ve sağ doğduğunun belirtildiğini ifade eden savcı, herhangi bir hastaneye başvurmayan sanığın doğum sürecinde de ailesiyle aynı evde olmasına rağmen onlara kasıtlı olarak haber vermediğini ve çocuğun yaşamasını istemediğini öne sürdü. 
Sanığın yeni doğan bebeğini öldürme kastını ortaya koyduğu kanaati oluştuğunu belirten savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet, diğer iki sanığın da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçunu işledikleri gerekçesiyle 5’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Mütalaa üzerine söz alan Sultan S. hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. 

'KAFASINI OKŞADIM AMA MORARMIŞTI'
Hamileliğini bol giysiler giyerek anne ve babasından gizlediğini anlatan Sultan S. şuhları söyledi: 
"Annem ve babam uyurken odamda kendiliğimden doğum yaptım. O andan sonra gözlerim kapandı. Çok yoğun bir şekilde yorgunluk ve halsizlik hissediyordum. Kendimde değildim ya da bayılmıştım. Uyandığımda çocuğu gördüm. Kafasını okşadım ama morarmıştı. Nefes almıyordu. Ağladığını hiç duymadım. Çok halsizdim, Seyid’i aradım, ağlayarak doğum yaptığımı söyledim. O da ağladı, 'Geleyim mi?' dedi. Ben de gelmemesini çocuğun öldüğünü söyledim. Bunun üzerine kendisi 'Yapma ya' diye bağırarak ağladı. Sonra istemsiz olarak uyumuşum. Seyid beni aradı, durumumun iyi olmadığını gelip hastaneye götürmesini istedim. Geldiğinde bana sarılıp, 'Bebeği bir havluya sar o şekilde götürelim' dedi. Aşağıda taksi beklerken Seyid’in babası geldi. Bebeğin olduğu çantayı o aldı. Bebeğin ölü olması beni korkuttu. Çok güzel bir bebekti, saçları uzundu. Tırnakları küçücüktü. Beyaz tenli bir çocuktu. Bebeğim ölü doğdu suçsuzum. Ben bebeğimi öldürmedim, küçücük bebeği ben neden öldüreyim."

'BEBEĞİN ÖLÜ DOĞDUĞUNU SÖYLEDİ'
Seyid Samed H. ise olay günü sevgilisinin kendisini araması üzerine durumdan haberdar olduğunu söyledi. Sultan S'nin hamile olduğunu 3 ay geçtikten sonra öğrendiğini aktaran Seyid Samed H, "Ailemden hiç kimseye söylemedim. Uyurken beni aradı, doğum yaptığını, bebeğin ölü doğduğunu söyledi. Evlerine gittim. Aşırı kanaması olduğu için alıp hastaneye götürdüm. Çocuğun nefesini dinlemedim, morarmıştı. Biz Sultan'ı hastaneye yetiştirmeye çalıştık." dedi. Mevlüt H. de suçlamayı kabul etmedi.

Duruşma, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları ve görüşme kayıtlarına ilişkin bilirkişiden rapor alınması için ertelendi. Çukurova ilçesinde oturan Sultan S. 16 Mart 2015’te bir erkek bebek dünyaya getirmiş, otopsi raporuna göre canlı doğan bebeğini öldürdüğü iddia edilen kadın ile sevgilisi ve sevgilisinin babası hakkında dava açılmıştı. Olay, doğum sonrası durumu ağırlaşan genç kadının hastaneye götürülmesi sonucu ortaya çıkmıştı.


Hürriyet