FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, arasında "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

AK PARTİ MYK, ÇATI DAVAYI TAKİP EDECEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik Genelkurmay Karargahı çatı davasının Sincan Cezaevi Kampüsü'nde yapılan duruşmasını şehit aileleri ve yakınlarıyla takip edecek. Üyeler, partinin müdahil olduğu "Genelkurmay çatı davası"nın bugünkü duruşmasını takip etmek için saat 13.30'da Sincan'a gidecek.

"DURUŞMAYI ŞEHİT AİLELERİMİZ VE YAKINLARIYLA BİRLİKTE İZLEYECEĞİZ"
Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü, ülkenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla büyük bir felaketten kurtulduğunu belirten Yazıcı, 15 Temmuz'u, "Türkiye için tarihinde görülmemiş büyük bir felaket, büyük bir travma" olarak nitelendirdi.

Yaşanan olayın dünya tarihinde de örneğinin bulunmadığını vurgulayan Yazıcı, "Daha önce partimizin avukatları davaya müdahillik talebinde bulunmuş ve bu talep kabul edilmişti. Yarın AK Parti MYK üyelerimizle birlikte Sincan'da duruşmayı şehit ailelerimiz ve yakınlarıyla birlikte izleyeceğiz. FETÖ mensubu teröristlerin yargılandığı bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.


Habertürk