Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversitede devam eden FETÖ soruşturmalarıyla ilgili bilgi verdi. Toplam 170 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Ünal, 83 kişinin emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını bildirdi. Prof. Dr. Ünal, aralarında gözaltına alınan öğretim üyelerinin de bulunduğu 129 kişinin açığa alındığını duyurdu. Ünal, açığa alınanlar arasında hastane imamı olduğu iddia edilen ve yurtdışına kaçan eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici'nin de bulunduğunu söyledi.

"ÜNİVERSİTEDEN TEMİZLENECEK"
FETÖ mensuplarının üniversiteden temizlenmesine kararlı şekilde devam edeceklerini belirten Rektör Ünal, "Bu konuda kararlıyız. Tüm kurumlarda olduğu gibi bizden de temizlenmesi noktasında inancımız tam. Bu yapıyla alakası olmayan bazı personelimiz de gözaltına alındı. Gerekli bilgi ve belgeleri ilgili yerlerle paylaştık. Kısa süre içinde bu durum düzeltildi. Bu tür hatalar olabilir. Önemli olan hızla düzeltilmesidir. YÖK bizden bir çalışma istemişti ama çalışmayı yapamadan operasyonlar başladı" dedi.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE İCRA TAKİBİ
Rektör Mustafa Ünal, FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Eğitim Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ve dekan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erdoğan'ın formasyon programı kapsamında aldıkları aylık 55'er bin TL maaşın da geri alınacağını kaydetti. Öğretim üyelerinden birinin 180 bin TL parayı geri ödediğini diğer iki öğretim üyesinin de ödemesini beklediklerini ifade eden Ünal, ödememeleri durumunda icra takibi başlatacaklarını açıkladı.


Habertürk