Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, kendilerini 'Alanya'nın Çapulcuları' olarak adlandıran 50 avukat, Gezi Parkı'nın korunması için yapılan eylemlerdeki polisin müdahalesini kınadı.

Antalya Barosu Alanya Temsilciliği'ne kayıtlı 50 avukat, Alanya Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, polisin Gezi Parkı eylemlerindeki müdahalesini protesto etti. Kendilerini 'Alanya'nın Çapulcuları' olarak tanıtan avukatlar adına açıklama yapan avukat Canel Burak, Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerde, polis eliyle halka yönelik saldırılar yapıldığını söyledi. Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını demokratik haklarını kullanarak protesto edenlere karşı sabaha karşı dozer ve polis panzerleriyle orantısız bir güç kullanıldığını iddia eden Burak, "Yapılan müdahaleler halkın giderek büyüyen öfkesine neden olmuştur. Bu durumun en büyük nedeni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ben yaptım oldu' zihniyetiyle hareket ederek halkın meşru taleplerine karşı meydan okuyan söylemleridir" dedi.

HUKUKSUZLUĞU PROTESTO EDİYORUZ

Halkın polis terörüne maruz kaldığını savunan Burak, Başbakan Erdoğan'ın bu insanları 'birkaç çapulcu' diyerek aşağıladığını iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın, 'Yüzde 50'yi evlerinde zor tutuyorum' sözleriyle halkı tehdit ettiğini ileri süren Burak, şunları söyledi:

"Türkiye'de günlerdir artan hukuksuz uygulamalara, gözaltı ve soruşturmalara karşı avukatların sessiz kalması düşünülemez. Başbakan'ın, 'Başımızda Twitter diye bir bela var' sözleri üzerine durumdan vazife çıkaran savcıların talimatıyla 38 kişi sosyal medyadaki mesajlarından dolayı gözaltına alındı. İnsanların paylaştığı mesajlar nedeniyle gözaltına alınması ülkemizde hem yargının hem de ifade özgürlüğünün hangi boyutlara ulaştığının açık bir göstergesidir. Biz bu hukuksuzlukları protesto ediyoruz."



DHA