İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık T. A. getirildi. Duruşmada, önceki celse tanık olarak dinlenmesi için hakkında zorla getirme kararı çıkarılan iş adamı Ali Ağaoğlu dinlendi. Mahkeme Başkanı, "sanık T.A.'ın FETÖ / PDY üyesi olduğu, Zekeriya Öz'ün Dubai tatiline ilişkin makbuzları istediğine" ilişkin sorusu üzerine Ali Ağaoğlu, "Bu konuda daha önce iki defa ifade verdim. Benim o dönem temsilcim olan Halil İbrahim Demirhan vardı, Aytaç Ocaklı ile beraber ofisime gelmişlerdi. Daha sonradan T. A. geldi. Makbuzu istediler. Olayın üzerinden 5 yıl geçti tam hatırlamıyorum" dedi.

"Defolun diyerek kovdum"

Mahkeme Başkanı, "Ofiste neler yaşandı?" diye sorunca, Ali Ağaoğlu, "Makbuzu isteyip ana avrat küfürler ettiler. 'Savcımızı size yedirmeyiz' diyerek tehdit ettiler" dedi. Başkan, "Peki T.A.'ın size karşı küfürlü bir sözü oldu mu?" sorusuna ise Ağaoğlu, "Aytaç Ocaklı ile başladı küfür ve hakaretler. Daha sonra Ta. A. ile devam etti. Tayfun, 'Savcıyı yedirtmeyiz, hesabını sorarız' dedi. Ben de kendilerine 'Defolun gidin' diyerek kovdum" şeklinde cevap verdi.

"Toplantı çok seviyesiz geçti"

"Görüşme talebi kimden geldi?" şeklindeki soruya ise Ağaoğlu, "Satış temsilcim Halil İbrahim, beni telefonla aradı. Aytaç Ocaklı'nın yanında olduğunu söyleyince sıkıntılı olduğunu anladım. Bunun üzerine onları ben çağırdım ofise. Zaten ofise gelişleri, gidişleri tüm kamera kayıtlarını da ilgili mercilere verdim" diye cevap verdi. Ağaoğlu, "Toplantı çok seviyesiz geçti. Tayfun Bey sonradan geldi. 'O makbuz verilmezse hesabını sorarız' dedi" diye konuştu. Sanık T. A.'ın avukatı Ömer Kavili'nin masayı tekmeleme olayı olup olmadığını sorması üzerine Ali Ağaoğlu, "Hayır olmadı" dedi. Avukatın asansör önünde tokalaşma olduğunu söylemesi -üzerine, "Hatırlamıyorum. Ana avrat küfürleştiğimiz Tayfun Bey değildi. Aytaç Ocaklı'ydı. Tayfun bey, 'Savcımızı yedirmeyiz, gereken her şeyi yaparız' dedi. Ben de 'Elinizden geleni ardınıza koymayın' dedim" şeklinde yanıtladı.

Mahkeme Başkanı uyardı

Sanık avukatlarından birinin "Davet ettiğiniz birinin tüm masraflarını öder misiniz?" şeklindeki soruya sinirli bir şekilde Ağaoğlu, "Evet, talep olursa karşılarım" dedi. Mahkeme başkanı, Ali Ağaoğlu'nu "Siz tanıksınız, lütfen sorulara sakince cevap verin" diyerek uyardı.

"Zekeriya Öz'ü iki kez gördüm"

Ali Ağaoğlu, "Zekeriya Öz'ü tanıyor musunuz?" sorusuna ise "Kendisini hayatım boyunca iki kez gördüm. Başsavcı olduğu dönemde asistanımı arayarak benimle telefonda görüştü. 'Bir kahveni içmeye geleceğim' dedi. Ben de buyursunlar dedim. Bir de babamı kaybettim. Bana taziyeye geldi. O sırada satış temsilcim Halil İbrahim ile karşılaşmış. Halil İbrahim ile daha önceden tanışıyorlarmış. Zekeriya Öz, Halil İbrahim'den Dubai tatilini talep etmiş. Halil İbrahim bana iletti. Ben de ağırlayın, dedim. Halil İbrahim de ne gerekliyse yaptı" şeklinde konuştu. Daha sonra sanık T. A. söz alarak Ağaoğlu'na soru yöneltti. Sanık A., "O toplantıda 'Bu hükümeti düşüreceğiz, ya Tayyip tarafı, ya biz' gibi cümleler benim ağzımdan çıktı mı?" dedi. Ağaoğlu da hatırlamadığını belirtti. Sanık A.'ın, "Ben savcıyı yedirmeyiz lafını kullandım mı?" sorusuna ise Ağaoğlu, "Herkes söylüyordu. Evet duydum" diye cevap verdi. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor.

İddianame

İddianamede, örgütün yargı alanındaki kumpaslarında kilit rol oynayan ve hakkında yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün -Dubai tatilinin masraflarının sanık T. A. tarafından karşılandığına ilişkin belge almaları için A. ile bazı kişileri, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine yolladığı belirtiliyor.

İddianamede, sanık A.'ın Zekeriya Öz'ün "kasası" konumunda olduğu öne sürülerek "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.