27 Aralık 2009’da gece 03.00 sıralarında polis Serkan Akbulut ve arkadaşları Hoşdere Caddesi’nde bir bara geldi. Emrah Gezer de ağabeyi Ramazan Gezer ve kız arkadaşları ile aynı yere geldi. Emrah Gezer ve arkadaşlarının bulunduğu grup, Kürtçe şarkı söylemeye başlayınca, polis memurunun bulunduğu gruptan Sinem Uludağ, “Siz PKK’lı mısınız? Burada da bizi buldunuz, pis Kürtler” diye laf attı. Tartışma kavgaya dönüştü. Sinem Uludağ, polis memuru Akbulut ve ağabeyine, “Ne biçim erkeksiniz, bunlara sıkın” dedi. Bu sırada önce Ramazan Gezer’in üç el ateş ettiği öne sürüldü. Polis memuru Akbulut ise rastgele ateş etmeye başladı ve Emrah Gezer olayda yaşamını yitirdi. Polis Serkan Akbulut hakkında “adam öldürmek ve yaralamadan” Sinem Uludağ hakkında da “adam öldürmeye azmettirmekten” dava açıldı.

ULUDAĞ BERAAT ETTİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, polis Serkan Akbulut’a 19 yıl 5 ay hapis cezası verirken Sinem Uludağ’ın “Sıkın bunlara” şeklindeki sözlerini alkollüyken sarf ettiği ve bilinçli söylemediği sonucuna vardı. Kararda, “Sanık polis memuru Serkan’ın Sinem’in sözlerinin etkisi altında kalarak öldürme ve bilinçli taksir ile yaralama eylemine karar verdiği de kabul edilmemiştir” denildi. Karar temyiz edildi.

BAŞSAVCILIK ONAMA İSTEDİ

Temyizde ilk aşama tamamlandı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesini hazırlayarak, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Daire için bağlayıcılığı bulunmayan tebliğnamede alkollü olduğu için cezalandırılmayan Uladağ’ın beraatine de onama istendi. Başsavcılık böylece, kişinin kendi iradesiyle aldığı alkolün cezasızlık nedeni sayıldığı bu mahkeme kararına katıldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi önümüzdeki günlerde kararını verecek.

YASAYA GÖRE HANGİ DURUMDA SUÇ DEĞİL

Alkolün hangi durumda cezasızlık nedeni sayılacağı Türk Ceza Kanunu’nun 34. maddesinde de bulunuyor. Bu maddeye göre bir kişi zorunlu nedenlerle iradesi dışında alkol alması halinde eylemlerinden sorumlu tutulamıyor. Ancak aynı maddede, kişinin kendi iradesiyle aldığı alkolün etkisinde suç işlemesi halinde ceza verileceği ifade ediliyor.