Muhammet KAÇAR

Rize - Hatinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Rize Barosu olarak böyle bir bildiriye imza atmadıkları gibi bildiri yayınlanmasını da doğru bulmadıklarını ve desteklemediklerini belirtti. Rize Barosu’nun bildiriye imza atan barolar arasında gösterilmesinin bir hata olmasını umduklarını; hata değilse bu saygısız davranışın sorumlusu olan Baro Başkanlarını kınadıklarını ifade eden Hatinoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Baromuz Türkiye Barolar Birliği çatısı altında yayınlanan basın açıklamaları dışında bu tür toplu basın açıklamalarına destek vermeyeceğini deklare etmiştir. Bu tür açıklamaların baroların siyasi çıkar hesapları için manipüle edildiği, barolar arasında ayrışma ve husumet görüntüsü yarattığı düşüncesindeyiz. 24 baronun yaptığı basın açıklamasına karşı bildiri yayınlanmış olması da bizce bu görüntüyü pekiştirmiştir."

24 barodan 'Geç olmadan' açıklaması

Hatinoğlu, Yüksek Yargı sisteminin köhnediğini ve Türk yargısının bir açmazın içerisine sürüklendiğini belirterek, köklü bir reform gerektiğini de sözlerine ekledi.

Avukatlardan Baro'ya tepki!

'GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR'
Dün yayınlanan bildiride “Geciken Adalet Adalet Değildir" başlığı altında 37 baro başkanının imzasıyla yapıldığı açıklanan ortak bildiride, Yargıtay’da her yıl 18 bin 500 civarında dava dosyasının zaman aşımına uğradığı belirtilerek, "Görülüyor ki yargıda gerçekten de yangın vardır" denilmişti.

Bildiriye , Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Karaman, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat ve Zonguldak baro başkanlarının imza attığı açıklanmıştı. (Radikal, dha)


37 baro başkanından yargı reformuna destek