“Dünyanın en büyük adalet sarayı” diye anılan binada çökme nedeniyle önlemler alındığı ve tehlikeli bölgenin geçişe kapatıldığı öğrenildi. Binadaki çökmenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin peyzaj çalışması sırasında anlaşıldığı belirtildi.

İnşaatına 2006'da başlanan adalet sarayı, 126 dönümlük araziye kuruldu ve 350 milyon liraya mal oldu. Dört yıl gecikmeli olarak inşaatı tamamlanan adliye, 5 Şubat'ta geçici kabulü yapılarak hizmet vermeye başladı. Dev binaya Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar adliyeleri taşındı.

Yaklaşık 5 bin personelin çalıştığı, günde 45 bin kişinin giriş - çıkış yaptığı bina, büyüklüğüyle değil inşaatındaki yapım hatalarıyla gündemden düşmüyor. Tesliminden bu yana eksikliklerinin giderilmesi için 2 milyon lira harcandığı iddia edilmişti.

“MECLİS AÇILIR AÇILMAZ İLK İŞİMİZ BU”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Onursal Adıgüzel, adalet sarayında yaşanan çökme olayına ilişkin Odatv’ye değerlendirmede bulundu. CHP’li Adıgüzel, “Meclis açılır açılmaz ilk işimiz bu konuyu meclis gündemine getirmek olacak” dedi. “Vatandaşlarımızın vergileriyle yapılan bu binanın yandaşlara verildiği herkesin malumu” diyen CHP’li Adıgüzel kamu malına sahip çıkacaklarını ekledi.

“BU BİNANIN STATİK HESAPLARI NEYE GÖRE YAPILDI?”

CHP’li Onursal Adıgüzel, “Bu binanın statik hesapları neye göre yapıldı, şimdiden bir bölümü çöken binanın güvenliği ne halde? Acilen tüm binadan karot alınarak deprem testi yapılmalı. Binanın başka yerlerinde bu tip çökmeler var mı? Statik açıdan bina güvenli mi değil mi?” uyarısında bulundu.

“Güvenlik bantları ile çevrilmiş alanın hemen yanında servis araçları, adliyeye gelen polis arabaları park ediyor” diyen Adıgüzel “Tamamen o alan kapatılmalı” ifadesini kullandı.

Haber: Caner Taşpınar / Odatv.com