ANKARA - Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay ve Danıştay kararlarının Anayasa Mahkemesi'nce de incelenmesi hakkı getirilmesine yönelik, AYM'nin süper temyiz mahkemesi haline getirileceğini savundu. Gerçeker, bu durumun yargı çevresinde de büyük kaos yaratacağını savundu.

Gerçeker’in açıklamalarına anında yanıt veren hükümet sözcüsü Cemil Çiçek de Gerçeker’in değerlendirmelerinin yanlış olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Birden: 'Yargıtay ve Danıştay'ı hiçe sayıyorlar'

Gerçeker, Yargıtay'a binasına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gerçeker, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutukluluk sürelerine ilişkin Yargıtay'ın 10 yıllık süre çerçevesinde farklı bir karar verdiğinin hatırlatılması üzerine, "Bunu ben bilemiyorum. Şu karar bu karar doğru diyemeyiz. Sağlıklı bir düzenleme yapılmadı. Bunun yapılması biran önce yapılması gerekiyor" dedi.

Gerçeker, Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına yönelik ise gerekli incelemeleri yaptıklarını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da konuya ilişin yazı yazdıklarını ve yanıt beklediklerini ifade etti. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay ve Danıştay kararlarının Anayasa Mahkemesi'nce de incelenmesi hakkı getirilmesine yönelik, AYM'nin süper temyiz mahkemesi haline getirileceğini savundu. Gerçeker, bu durumun yargı çevresinde de büyük kaos yaratacağını savundu. Gerçeker ayrıca, yüksek mahkemeye bireysel başvuru hakkınında getirildiğini hatırlatarak, mahkeme üyelerine böylece ek ödeme yapılacağını bir eşitsizlik ortaya çıkacağını, bunun onların asli görevi olduğunu vurguladı.

ÇİÇEK: SÜPER YETKİ İFADESİ DOĞRU DEĞİL
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin “süper yetki verildiği” ifadesinin doğru olmadığını söyledi.

Çiçek, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, tasarının gelecek hafta TBMM'de ele alınacağını ve görüşlerini orada ifade edeceğini kaydetti. Bir gazetecinin, “Mahkemeye süper yetki verildiği doğru mu?” sorusuna Çiçek, “Doğru değil” karşılığını verdi. (Radikal)


CHP, 'süper yetki'leri yargıya taşıyor