Gizli oylamaya 408 milletvekili katılırken 69 da ret oyu kullanıldı. Kabul edilen maddeye göre Anayasa Mahkemesi iki bölüm ve Genel Kurul halinde çalışacak.

Maddenin görüşmeleri sırasında söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, önceki gün kabul edilen maddeyle Anayasa Mahkemesi'ne üye atanma işlemini eleştirerek, ''Yandaş yargıç aşaması geçildikten sonra Anayasa Mahkemesi'nin, yandaş kurum haline getirilmesi amaçlanmıştır.'' görüşünü dile getirdi.

20. maddenin ardından Askeri Yargıtay'ın kuruluşu, işleyişi ile ilgili 21'inci madde görüşülerek oylandı. 408 oy kullanılırken bunların 338'i 'kabul', 70'i de 'ret' yönündeydi. Buna göre Askeri Yargıtay'ın kuruluşu, işleyişi, mensuplarının disiplin ve özlük işleri, mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenecek.

KAMER GENÇ'E 'EROL TAŞ' BENZETMESİ

Bu arada TBMM Genel Kurulu'nda dün de ilginç atışmalar yaşandı. Maddelerin görüşülmesine geçmeden önce CHP'nin, 'sendikal örgütlenme hakkı' konusunda daha önce verdiği önergenin ele alınması önerisi gündeme geldi fakat reddedildi. Öneri aleyhine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, adını anmadan, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'i Türk sinemasının 'kötü adam'ı 'Erol Taş'a benzetti. Elitaş, ''Esas oğlan... Meclis'teki kavgalarda hep başrollerde, kötü rollerde o. Erol Taş vardı ya onun rollerinde bir şahıs. Nerede kavga nerede gürültü o şahıs. Meclis'teki kavgalarda hep başrollerde, kötü rollerde o.'' ifadelerini kullandı. Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay, Genç'i savundu. Kamer Genç ise Elitaş'ı bir televizyon programında tartışmaya çağırdı. ANKARA ZAMAN