Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, "Anayasa Mahkemesi" ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline karar verdi.

Kısmen iptal edilen maddeler dışında Anayasa paketi referanduma götürülecek.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç,anayasa değişikliğipaketine yönelik kararını açıkladı. Kılıç, değişikliğin şekil yönünden iptal edilmesi talebinin reddedildiğini duyurdu. Kılıç'ın yaptığı açıklamada;Anayasa Mahkemesive HSYK'nun yapısını değiştiren maddelerle ilgili de kısmi iptaller çıktı.

Haşim Kılıç: AYM'ye her üyenin ancak bir aday için oy kullanabileceğine ilişkin madde iptal edildi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa değişikliği paketinin bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada, paketin tamamının şekil yönünden iptali konusundaki iddiaların reddedildiğini açıkladı.

Kılıç, "8.,14.,16.,19.,22., 25. ve 26. maddelerinin incelenmesine oy çokluğuyla karar verilmiş ve denetim sonucunda Anayasa Mahkemesi'nin yapısına ilişkin maddenin 4. fıkrasında geçen, "Her üyenin ancak bir aday için oy kullanabileceğine ilişkin" ibare iptal edilmiştir." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Anayasa değişikliği paketinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açmıştı.


 

BAŞBAKAN PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE
Uzun süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Anayasa Mahkemesi'nin kararını Başbakanlık'ta dinlemesi beklenen Başbakan Erdoğan, ani bir kararla AK Parti Genel Merkezi'ne gitti.

Erdoğan'ın, Yüksek Mahkeme'nin kararını partinin hukukçu kurmaylarıyla değerlendirmesi bekleniyor.