Dün, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in ev sahipliğinde 13 STK temsilcisi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki komisyon üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni anayasanın bireyi esas alan, her türlü ayrımcılığı dışlayan, eşitlik idealini toplumsal hayatın her alanında gerçekleştirmeye çalışan, bireylere evrensel standartlara uygun olarak temel hak ve özgürlüklerden yararlanma imkânı tanıyan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını muhafaza eden bir anayasa olması gerektiğini söyledi.
 
Bu süreçte katılımcılığın çok önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Yeni anayasanın üzerine inşa edileceği temel ilkeler sürecinde sağlayacakları katkıları hepimizin ortak imzasıyla Meclis başkanımıza iletiyoruz." ifadelerini kullandı. TESK Başkanı Palandöken de, "Artık herkes elini taşın altına sokuyor ve ülkenin yeni anayasanın hazırlanması için katkıda bulunmaya çalışıyor." dedi.
 
Meclis Başkanı Çiçek de herkesin yeni bir anayasa talep ettiğini dile getirdi. Siyasi partilerin genel başkanlarının destekleriyle 19 Ekim'den bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini aktararak, şunları kaydetti: "Sizler de bu sürece destek verirseniz, 2012 yılının sonuna bu işi bitirmeyi hedefliyoruz. Yani temennimiz odur ki 2012 yılı, yeni bir anayasa yılı olsun. Bu biraz bizim çabamıza bağlı olduğu kadar, bizden daha çok sizlerin gayretine ve çabasına bağlıdır. Neticede zamanı iyi kullanamazsak, sonra yeni anayasa yapımıyla ilgili bir kısım tereddütler hasıl olur. 2013, 2014 arka arkaya seçimler geliyor. O zaman da böylesine önemli bir işi yapmakta birtakım sıkıntılarımız olabilir. Onun için bizler de bunları ayrıntılı bir şekilde burada konuşmak istedik. Herkesin burada olması da bizim işimize geliyor, zaman açısından... Verimli bir toplantı olacağına inanıyorum." ANKARA AA