TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına yardımcı olmak üzere teknik heyet desteği sağlanması benimsendi. Her partinin önereceği bir akademisyenden oluşacak teknik heyet, komisyona sunulan çalışmaları tasnif ve analiz edecek.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, çalışma yöntem ve usulüne ilişkin bazı kararlar aldı.

Bu kararları içeren taslak raporda, teknik heyet oluşturulması önerildi. Buna göre her parti Anayasa Uzlaşma Komisyonuna bir akademisyen bildirecek. Bu akademisyenler, TBMM Başkanlığınca görevlendirilecek.

Sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, sendikalar, Mecliste grubu bulunan siyasi partiler dışındaki partilerin görüşleri, anayasa çalışmaları bu teknik heyet tarafından tasnif edilecek. Teknik heyet, ayrıca bunları analiz edecek.

Teknik heyet, bunların dışında vatandaşlardan gelen önerilere de bakacak. Anayasa yapım sürecine vatandaşların katılımına önem veren TBMM Başkanlığı, ''www.tbmm.gov.tr/yenianayasa'' adlı web sayfasına iletilen görüşleri teknik heyete iletecek. Teknik heyet, bu önerileri de tasnif edip değerlendirecek.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 24 Ekim Pazartesi günü ikinci toplantısını yapacak. Alt komisyonun 3 toplantı süresince aldığı kararları masaya yatıracak.(AA)