Ankara'nın en işlek caddelerinden biri olan Ulus Çankırı Caddesi'nde, geçtiğimiz ay meydana gelen olayda, bir gece kulübünde aşçı olarak çalışan Musa Köse, sabah iş çıkışı evine gitmek için otobüs durağına yürürken, biri polis 3 kişinin saldırısına uğradı. Bir vatandaşın müdahalesine rağmen saldırganlar Köse'yi öldüresiye dövdü. Saldırganlar, olay sırasında bacağı ve burnu kırılan Köse'ye, resmi polis ekiplerinin yanında da vurmaya devam etti. 

SAVCI ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMALARINI İSTEDİ
Olayın ardından tutuklanan saldırganlar Salih T., kardeşi Korumalar Şube Müdürlüğü'nde polis Serkan T. ve kuzenleri Umut T. hakkında Ankara Cumhuriyet Savcısı Lokman Namal soruşturma başlattı. Salih T. ifadesinde, "Alkollüydüm. Yolda bir şahıs üzerime doğru geldi. Küfür etti sandım. Küfür edip etmediğini sordum. Aramızda bir sürtüşme oldu. Vurup vurmadığımı hatırlamıyorum" dedi. Diğer saldırganlar da Köse'yi darp etmediklerini, Salih T. ile aralarında bir bağrışma olduğunu ve aralarına girdiklerini savundular. 

İfadelerin ardından, olay yerinde inceleme yapan ve güvenlik kamera görüntülerini değerlendiren savcı, 3 kişinin 'Hayati tehlike geçirecek ve kemik kırıklığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan üst sınırdan cezalandırılmalarını isteyerek iddianameyi mahkemeye gönderdi. İddianameyi kabul eden mahkeme 3 sanığı, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılayacak. 


DHA