Ankara yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Hafta başında toplanması beklenen Bakanlar Kurulu'nda, Gaziantep'te 9 sivilin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili son gelişmelerin masaya yatırılması, bölgede incelemelerde bulunan bakanların Kurul'a bilgi vermesi, son dönem artan terörist saldırılar ve terörün uluslararası bağlantılarının mercek altına alınması, Suriye bağlantılarıyla ilgili iddiaların gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu hafta toplanacak MGK'da da terör saldırılarının, Perşembe günü toplanan Operasyonel Mekanizma toplantısında görüşülen konuların ve Suriye'den gelen sığınmacıların durumunun konuşulması bekleniyor.

Çarşamba günü toplanacak AKP MKYK'da ise terör konusunun yanı sıra, il kongrelerini bitiren partinin 30 Eylül'de yapılacak büyük kongresi için yapılan hazırlıkların da gündeme geleceği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda parti tüzüğünde "3 dönem" kuralında yapılacağı belirtilen bir dönem ara verilerek tekrar aday olunabileceği yönündeki değişikliğin de görüşüleceği ifade ediliyor. Diğer taraftan hafta içinde toplanacak CHP MYK'da da terör ve Gaziantep'te yaşanan terör eyleminin gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu hafta düzenlenecek 30 Ağustos resepsiyonunda da bir ilk yaşanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkmasından bu yana Çankaya Köşkü'nde verilen eşli resepsiyonlara katılmayan askerler bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Genelkurmay Başkanı yerine Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde verilecek resepsiyona katılacak. Böylece, Genelkurmay Başkanı Org. İsmet Özel ve kuvvet komutanlarının katılımının beklendiği resepsiyonda, devletin askeri ve sivil zirvesi bir araya gelecek.



Anka