Firmanın avukatı haciz memurlarıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Çin'de olduğu için kendisiyle görüşemeyen avukat ve memurlar Genel Sekreter Yardımcısı ve belediyenin hukuk müşaviri ile görüştü. Uzlaşma teklif eden belediyeye pazartesi gününe kadar süre verildi. Anlaşma sağlanamazsa Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki kamu malı haricindeki eşyaları haczedilecek.

Başkan olduktan sonra belediyenin borçlarını dilinden düşürmeyen Mustafa Akaydın bu kez de haciz kıskacında. Akaydın, makam odasındaki plazma televizyon, buzdolabı gibi eşyaları da hacze kaptırmakla karşı karşıya. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın makam odasındaki eşyaların dahi haciz edilmesine yol açan süreç belediyenin temizlik işlerini yapan Açıkel firmasının parasının alamamasıyla başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1,5 yıllık alacağı bulunan firma 1,7 milyon lirasını alabilmek için haciz işlemi başlattı. Firmanın avukatı Ali Topuz, icra memurları ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Mustafa Akaydın ile Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin, Çin'de olduğu için Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Okan ve Hukuk Müşaviri İlker Gedik'le görüşüldü.

Yaklaşık 4 saat süren görüşme sonrasında firmanın 1,5 yıldır ödenmeyen 1 milyon 700 bin liralık alacağını haczetmek için geldiklerini avukat Ali Topuz, kamu hizmetine tahsisli olmayan malların haciz kapsamına alındığını söyledi. Haciz kapsamına alınan mallar arasında Mustafa Akaydın'ın makam odasındaki plazma televizyon ve buzdolabıyla 10 kalem eşyanın da dâhil olduğu bilgisini veren Ali Topuz, "Yetkililer belediyenin ödeme yapabilecek durumunun olmadığını söyledi. Şubat ayında mal satışı yapılacağını ve borçların o zaman ödeneceğini söylediler. Firma ile belediye görüşecek ve bir orta yol bulunacak. Yoksa haciz işlemi başlayacak." dedi.

Avukat Ali Topuz, uzlaşma sağlanamaması halinde pazartesi günü haciz işlemi gerçekleştirilerek malların tümünün muhafaza altına alınacağını ifade etti.

(CİHAN)