ANTALYA - Antalya'da dün 2B eyleminde çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 3'ü kadın 24 köylü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aksu ilçesinde D-400 Karayolu'nu trafiğe kapatmak isteyen köylüler ile polis arasında yaşanan arbedede gözaltına alınan 24 kişi, cumhuriyet savcılığındaki sorguları yaklaşık 1 saat sürdü. ''Görevli polis memuruna mukavemet'', ''Devlet malına zarar verme'' ve ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' suçlamalarıyla sorgulanan köylüler savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Adliyeden Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök ile çıkan köylüler, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Köylüler yakınlarıyla hasret giderdi.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, köylülerin sadece hak arayışında olduğunu, köylülerin amaçlarının kimseye zarar vermek olmadığını söyledi.
Köylülerin avukatı Murat Bulat ise 10 avukatla köylüleri savunmak için gönüllü olduklarını kaydetti. Bulat, köylülerin demokratik haklarını kullandıklarını ve kimsenin 'demokratik hakkını kullandı' diye yargılanmaması gerektiğini vurguladı.
Öte yandan Aksu köylüleri, gözaltına alınanlara destek olmak amacıyla Antalya Adliyesi'ne geldi. Adliye çevresinde Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Aksu'nun Hacıaliler ve Soğucaksu köylerinden yaklaşık 500 kişi, dün sabah saatlerinde Antalya D-400 Karayolu'nu kaya parçaları, çöp konteynerleri ve araç lastikleriyle kapatmaya çalışmıştı. Bu sırada köylülerle polis ekipleri arasında arbede yaşanmış, olayda 24 köylü gözaltına alınmıştı.




AA