ntvmsnbc ve Ajanslar
BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ Üniversitesi’nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere Görükle Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'ne geldi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'in konuşması sırasında, dışarıda bir grup öğrenci eylem yaptı. Arınç'ın açılışa katılmasını sloganlarla protesto eden 16 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı sırasında özel güvenlik görevlileri ve polislerle öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Ardından, Başbakan Yardımcısı Arınç, kürsüye çıkarken salondaki bir öğrenci, ''Üniversitemizde sizi istemiyoruz'' diye bağırdı.

Bu öğrencinin korumalar ve polislerce dışarıya çıkarılmasının ardından konuşmasına başlayan Arınç, sözlerinin başında birkaç konuya değinmek istediğini söyledi.

Öğrencilerin protesto gösterilerine değinen Arınç, şöyle konuştu:

''Protesto gösterileri hepinizin dikkatini çekmiştir. Bu büyük merak uyandırıyor ve herkesi telaşlandırıyor. Aslında şunu bilmemiz lazım; toplantımızın başından bu yana dışarıda 15-20 kişilik grup, yani 45 bin öğrencisi olan bir üniversitede 15-20 kişilik genç grup, oturarak ve slogan atarak, belki de benim burada bulunuşumu protesto ediyor. Fiili bir müdahale olmadıkça, toplantının yapılmasını engellemedikçe, bir saldırıya dönüşmedikçe, bu gösterileri demokratik buluyorum, bunlardan üzülmüyorum ve sıkılmıyorum. Lütfen siz de rahat olun. Dolayısıyla bu protesto eyleminin... Her ne sebeple olursa olsun, herkes herkesi beğenmek zorunda değildir. Siyasetçileri de akademisyenleri de bürokratları da belediye başkanlarını da eleştirebilir, amaçlarını bilemeyiz. Herkesin tavrını ortaya koyması takdir veya eleştiri yapması, doğal ve demokratik bir haktır. Dışarıda bu eylemlerini belki de güzel bir biçimde ortaya koyan, genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama şunu bilelim ki; hiçbir hak bir başkasının özgürlüğüne engel olmamalıdır. Yani örneklerini maalesef üzülerek gördüğümüz birçok olayda fiili müdahaleler, saldırılar, aşağılayıcı davranışlar olmaktadır ki hiçbir hukuk da buna cevaz vermez.''

Bülent Arınç, salonda yapılan protestoya da işaret ederek, ''Dolayısıyla içeride de birkaç kişinin slogan atarak birkaç söz söylemesi, lütfen keyfinizi kaçırmasın'' dedi.