TBMM - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, devlet okullarında 2011 yılında atanan öğretmenler dahil 662 bin 307 kadrolu, 165 sözleşmeli olmak üzere toplam 662 bin 472 öğretmenin görev yaptığını ifade etti.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 60 bin 904 ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapıldığını belirten Dinçer, ücretli öğretmen görevlendirmelerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılan duyuru sonucunda, dilekçe ile yapılan başvurulara göre yine il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapıldığını ifade etti.

632 sayılı KHK doğrultusunda mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirildiğini belirten Dinçer, şöyle devam etti:

''Halen bakanlığımız kayıtlarında sözleşmeli olarak görev yapan 165 öğretmen bulunmaktadır. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasında sosyal haklar yönünden herhangi bir fark bulunmamaktadır. Şöyle ki sözleşmeli öğretmenler de yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılmakta ve izinli oldukları sürelerde maaşlarını almakta, doğum ve süt izni hakları bulunmakta, norm kadro kriterleri ve boş pozisyon çerçevesinde eş ve sağlık özrüne bağlı olarak yer değiştirmeleri yapılabilmektedir. Bundan sonraki atama dönemlerinde sözleşmeli öğretmen alımı yapılması düşünülmemektedir.

Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (A) bendine göre kadrolu olarak atanan öğretmenlerle giderilmekte olup bu kapsamda ihtiyaç karşılanamadığında ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılan duyuru sonucunda yapılan başvurulara istinaden ders ücreti karşılığında görevlendirilme yapılarak öğretmen ihtiyacı giderilmeye çalışılmaktadır.''

Dinçer, ders ücreti karşılığında yapılan görevlendirmelerin, süreklilik arz etmeyen, kısa sürelerle ve eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından ilgili mevzuat çerçevesinde tedbir amaçlı yapılan görevlendirimeler olduğunu anımsattı.



ntvmsnbc