İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, bazı askerlere şantaj yaparak, askeri belgeleri ele geçirdikleri öne sürülen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zanlılardan bazıları gözaltına alındı. 

İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 16 ilde belirlenen adreslerde operasyon kapsamında arama yapılıyor. 

Fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddiasıyla başlatılan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, 27 Mayıs'ta İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyonlarda, suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiden 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 

14 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, Ankara'daki özel yetkili 7 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda arama yapmak üzere adliyeden ayrıldı. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri de savcılarla birlikte arama noktalarına gitti. Savcıların, gittikleri yerdeki arama işlemlerini bitirdikten sonra, arama kararı alınan diğer noktalara geçeceği ifade edildi. 

Arama ve gözaltı kararlarının, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ''askeri casusluk'' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında alındığı bildirildi. 

Hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA'da görev yaptığı, aralarında emeklilerin de bulunduğu belirtildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatında, soruşturmanın, ''şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek'' suçları kapsamında yürütüldüğü bilgisi de yer aldı. 

Gözaltına alınanların, Merkez Komutanlığı'ndan İzmir'e götürülmeleri bekleniyor. 

Arama yapılan adreslerden birinin, emekli Albay Ali Rıza Bildik'in Farabi Sokak'taki evi olduğu belirtildi. 

ANKARA 

Askeri casusluk iddiaları nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapmasında emekli Hakim Albay Ali Rıza Bildik'in bürosunda arama yapıldı. Çankaya Farabi Sokak'taki büroda arama yapan polis ekipleri, aramanın ardından Bildik'le birlikte binadan ayrıldı. 

İZMİR 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ''askeri casusluk'' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Diyarbakır'da 1 albay, 1 yüzbaşı ve 1 üsteğmenin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerde arama yapılıyor. 

BURSA 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ''askeri casusluk'' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Gemlik'te bir albayın evi ile görev yaptığı yerde arama yapılıyor. 
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet savcısı gözetiminde albayın görev yaptığı Gemlik Askeri Veterinerlik Okulu ile lojmanında arama işlemi başlatıldı. 

DİYARBAKIR 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ''askeri casusluk'' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Diyarbakır'da biri albay 3 muvazzaf askerin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerde arama yapılıyor. 
Alınan bilgiye göre, özel yetkili Cumhuriyet savcısı gözetiminde 1 albay, 1 yüzbaşı ve 1 üsteğmenin evlerinde ve görev yerlerinde arama işlemi başlatıldı. 



AA