Anıtkabir ziyaretine, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Hasan Dengiz ile Askeri Yargıtay Başsavcısı Hakim Kıdemli Albay Kemal Bal, Askeri Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri ve başsavcı yardımcıları katıldı.
 
Mozoleye çelenk bırakılması ve saygı duruşunun ardından, Dengiz ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Dengiz, deftere şunları yazdı:

''Ulu Önder Atatürk, 99. kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle Askeri Yargıtay mensupları olarak büyük bir özlemle huzurunuzdayız. En değerli emanetiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçilerinden olan Askeri Yargıtay, Atatürkçü düşüncenin ilkeleri, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde, hukukun üstünlüğü, doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, görevini sarsılmaz bir inançla sürdürmektedir. Gösterdiğiniz hedeflerin bilincinde olan bizler, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması uğrunda, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kurallarına bağlılık içinde, çağdaş uygarlık yolunda kararlılıkla ilerlerken, manevi huzurunuzda şükran ve saygı ile eğiliyoruz.''




AA