ntvmsnbc

BERLİN - Yurtdışındaki Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yurtdışındaki Türklerin önümüzdeki ilk genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde, yaşadıkları ülkelerdeki Türkiye temsilciliklerinde oy kullanacaklarını açıkladı.

Bozdağ, vize konusunda da olumlu gelişmeler beklediğini söyledi. Türkiye ile Almanya arasındaki işgücü anlaşmasının 50’nci yıldönümü nedeniyle dün Berlin’de düzenlenen sempozyuma katılan Bozdağ, daha sonra gazetecilerle sohbet etti. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Bozdağ şunları söyledi:

'ALMANCA SINAVI İNSAN HAKLARINA AYKIRI'
“Vize konusunda iyi şeyler olacağına inanıyorum. Özellikle, sanatçılara, bilim adamlarına, sporculara vize muafiyeti veya esnekliği getirilmesinde, kısa zamanda, olumlu adımlar atılacağına inanıyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde bu konuda açılmış onlarca dava var. Bu davaların kısa sürede lehimize sonuçlanacağını ve Almanya’nın da bu karar doğrultusunda vize rejimini değiştireceğini düşünüyorum.
Çifte vatandaşlıkta 18 yaşta hangi ülke vatandaşlığının devam ettirileceği, aile birleşiminde Almanca yeterlilik sınav şartı insan haklarına aykırı bir durum. Aşkın, sevginin önüne kanunla set çekilir mi? Dünyanın neresinde var böyle bir şey?”