FETÖ’nün Sahil Güvenlik Komutanlığı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir iddianamede düzenlendi. İddianamede, örgütün, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki astsubaylardan sorumlu abisinin “Salih” kod adlı Mustafa S. olduğu kaydedildi. “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen S.’nin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda makine mühendisi olarak görevliyken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK ile ihraç edildiği ifade edildi. S.’nin ayrıca ByLock’u kullandığı anlaşıydı. Ancak mahrem abi S., savunmasında, diğer örgüt üyeleri gibi inkar yolunu seçerek ByLock kullanmadığını iddia etti. Deşifre olan ByLock yazışmalarında örgüt üyelerine verilen talimatta olduğu gibi teröristbaşı Fetullah Gülen’den “hain” diye bahseden S.’nin örgütle bir irtibatının olmadığını iddia etti.

SAHİL GÜVENLİĞİN VERİ TABANINI İSTEMİŞ
Ancak iddianameye giren itirafçı astsubayların beyanları ise S.’nin savunmasını çürüttü. Astsubay Fatih A., Sahil Güvenlik Komutanlığı MEBS Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevliyken kendilerinden sorumlu örgüt abisi Mustafa S.’nin görev yaptığı askeri birlikle ilgili fişleme amaçlı sürekli bilgi almaya çalıştığını anlattı. A., “Personel Daire Başkanlığında çalışırken de Mustafa S. örgüt içerisindeki abilerin istediğini beyan ederek, tüm personelin bilgilerini içeren veri tabanını hard diske yedekleyip vermemi istedi. 2016 yılında S.’nin evinde otururken İstanbul’dan 2 kişi geldi. Bunlardan biri örgüt içerisinde üst düzey şahıstı.

Bilgisayar üzerinden verilerin nasıl alınacağı hakkında konuştular. Fakat amaçlarının doğru olmadığı düşüncesi ile talep ettikleri bilgileri veremeyeceğimi söyledim” dedi. Fatih A. ayrıca, ByLock programını telefonuna yükleyen mahrem abi S.’nin, 2016 yılı başlarında Tango görünümlü APK dosyasını laptopa kurduğunu belirtti. A., “Sadece kendisini ekleyip görüşme yaptım. Mustafa S. mesajları ve delil olabilecek bütün şeyleri silmemi istediği için programı tamamen silip format attım” diye konuştu. 

Yenişafak