Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ile birlikte diğer illerden gelen Baro Başkanlarının da katıldığı, İstanbul Küçükçekmece Adliyesinde görülen davada Akit Yetkilileri yargılanmaya başladı.

NE OLMUŞTU?
10 Kasım 2015 tarihli Akit TV ve internet sitesinde Atatürk'ün vefat ettigi günü ''Zulüm 1938'de son buldu'' diyerek düşmanlığı ve nefreti sistematik hale getiren Akit TV'nin sorumlu yetkilisi hakkında Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan suç duyurusunda bulunmuştu. 

 “ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMEKTİR”
Duruşmada Sakarya Barosunu temsil eden Başkan Kazan; "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti demektir. Laik Demokratik Hukuk devleti demektir. Özgür erkekler, özgür kadınlar, mutlu çocuklar, bağımsız ve huzurlu bir Cumhuriyet demektir. Bu itibarla Atatürk'e yapılan düşmanlık tüm yurttaşlara yapılmış bir düşmanlıktır. Bu nedenle bugün hep birlikte buradayız. Bizler bu yetkiyi ve görevi hayatını bu millete adamış Büyük dehanın 'Gençliğe Hitabe'sinden alıyoruz. Türk milletinin ortak yaşamını ve değerlerini tehdit etmeyi aşağılamayı ve düşmanlığı sistematik hale getiren zanlının üst hadden cezalandırılmasını suçun basın yoluyla işlenmesi nedeniyle cezanın artırılmasını ve caydırıcı bir hüküm kurulmasını talep ediyoruz." diyerek Akit TV sorumlusunun cezalandırılmasını talep etti.

ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Başkan Kazan; "10 Kasım 1938'de zulüm sona erdi" diyerek hayatını milletine ve ülkesine adamış Büyük Adamın aziz hatırasına vefasızca hakaret eden Akit yetkilisinin yargılaması başladı. Türkiye’nin birçok ilinden gelen Barolar ile birlikte Sakarya Barosu olarak duruşmaya katılıyoruz.” şeklindeki paylaşımı ile Atatürk’e karşı cephe oluşturmaya, dini duyguları sömürmeye, kamu vicdanını rahatsız ederek toplumda infial oluşturmaya çalışan bu kişilere asla geçit vermeyeceklerini belirtti. (hukukihaber.net)