Sanık avukatlarından Hande B.'in gözaltı sırasında işkence gördüğü iddia edilen sanık Hakan K.'tan "Onurlu Türk halkı adına sizden özür diliyorum" diye özür dilemesi mağdur ve müştekilerin tepkisine yol açtı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın 21'inci celsesi devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Duruşma, dün savunmasına başlanılan Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ün pilot damadı eski Yarbay Hakan K.'un çapraz sorgusuna geçilmesiyle devam edildi. Müşteki avukatlarından Emrullah Beytar, sanığa eşi ve çocuklarına ilişkin soru sorunca öfkelenen K., "Lütfen eşimle ilgili soru sorulmasın. Çocuklarımın darbeyle, iddianame ile ne ilgisi var, itiraz ediyorum" diye tepki gösterdi.

K., sanık avukatlarından gelen dikta kayıtlarında ve telefon konuşmalarında kendisini hep "Üstçavuş Uzun" diye tanıttığına ilişkin sorulara, "Başka isimle tanıtmadım, kendi ismimle cevap verdim" yanıtını vererek aksini iddia etti.

SANIK AVUKATI: ONURLU TÜRK HALKI ADINA SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Akıncı Üssü davasında ilk günden beri gerginlik dinmedi. Mağdur ve müştekiler zaman zaman, "FETÖ'cüleri savunanlar da haindir" şeklinde sanık avukatlarına tepki gösterdi. Bugün sanık avukatlarından yine tepkiye yol açan bir hareket geldi. Sanık avukatı Hande B., çapraz sorgu sırasında K.'a, ''Darbe sürecine gözaltına alındığınızda işkence gördüğünüzü beyan ettiniz, ben şiddete karşı biri olarak onurlu Türk halkı adına sizden özür diliyorum. Biz bebek katillerine bile bebekler gibi bakıyoruz'' deyince salonda sesler yükseldi. Sanık avukatları Avukat B.'i alkışlarken, şehit ve gazı yakınları ise tepki gösterdi. 

Duruşma, çapraz sorgusu tamamlanan sanığın avukat beyanıyla devam ediyor. 


KAYNAK: İHA