Ankara Barosu avukatlarından 39 yaşındaki Serkan Sönmez iş ve sosyal güvenlik uzmanıydı. Işıklar Askeri Lisesi’nin ardından Marmara Hukuk Fakültesi’ni bitirmişti. Hukuk alanında yazdığı kitapların yanı sıra, "Dramadaki ibadet, ibadetteki dram" başlıklı, Kuantum Tiyatro adlı bir kitabı daha vardı. Felsefeyle yakından ilgileniyordu. Önceki gün iş için geldiği İstanbul’da Swiss Otel’in bir odasında ölü bulundu. Polis olayı aydınlatmak için detaylı bir soruşturma yürütüyor.

Serkan Sönmez ilk ve ortaöğretimini Kırıkkale’de tamamladıktan sonra Işıklar Askeri Lisesi’ni kazandı. Okulu bitirince subay olmak yerine hukukçu olmayı seçti ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Fakülteyi bitirir bitirmez de çok sevdiği memleketine döndü. Kırıkkale Barosu’nda staj yaptı. Avukatlık lisansını da burada aldı. Kendisi gibi avukat olan eşi, 2 çocuğunun annesi Figen Sönmez’le de Kırıkkale’de tanıştı. Serkan Sönmez daha sonra avukatlık lisansını Ankara Barosu’na aldırdı. 

2002 yılı seçimlerinde Ak Parti’den Kırıkkale Milletvekilliği için aday adayı olan Serkan Sönmez, listeye giremeyince günlerini çoğunlukla Ankara’da geçirmeye başladı. Baktığı davalar, hakkında kitap da yazdığı İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanındaydı. 

KİTAPLARI VARDI

Serkan Sönmez’in çok bilinmeyen bir ilgi alanı daha vardı. Felsefeyle çok yakından ilgileniyordu. Özel ilgili alanı Kuantum Fiziği’nin insan üzerinde yarattığı etkilerdi. Kuantum Fiziği’yle ilgili Kuantum Tiyatro isimli bir kitap da yazmıştı. 


Serkan Sönmez birkaç gün önce bir iş görüşmesi olduğunu söyleyerek İstanbul’a geldi. Swiss Otel’e yerleşti. Odasının kapısına rahatsız etmeyin yazısını astı. Ancak iki gündür odadan kimse çıkmayınca, otel görevlileri kuşkulanıp yedek anahtarla içeri girdi. Serkan Sönmez yatakta hareketsiz yatıyordu, ağzından kan gelmişti. Hemen otele polis çağırıldı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı cesedi bizzat görmek istemişti. Serkan Sönmez’in yapılan ilk muayenesinde herhangi bir darp izine rastlanmadı. Sadece ağzından kan gelmişti. Ceset, savcının talimatıyla detaylı otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin ardından dün memleketi Kırıkkale’ye gönderilen Serkan Sönmez bugün toprağa verilecek.


Ölü bulunan avukat Serkan Sönmez toprağa verildi


 


Hürriyet