Beyoğlu 'nda 26 Eylül gece yarısı kendi otomobilleriyle ayrı ayrı seyreden bir hakim ve avukat çarpıştı. Polis, yaralamalı kaza olduğu için 2 sürücüye alkol testi yapmak istedi. Bir yandan kaza raporu tutan polis, sürücülere alkolmetreye üflemelerini söyledi. Ancak hakim A., dokunulmazlığı olduğunu söyleyerek alkolmetreye üflemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine avukat B. de, "Karşı taraf üflemezse ben de üflemem" dedi. Polis iki sürücüyü de Kasımpaşa Karakol Merkezi'ne götürdü.

Habertürk 'ün haberine göre, karakolda yapılan görüşmeler sonucunda avukat ikna olup alkometreye üfledi ve alkolsüz çıktı. Hakim A. ise burada da üflemedi. Kan örneği vermeyi de reddetti. Polis de hakim A. hakkında alkolmetreye üflemediğini bildiren bir tutanak tuttu. Tutanakta, Beyoğlu'nda meydana gelen yaralamalı trafik kazasına karışan sürücülerden A.'nın hakim olduğu, bu nedenle kendisine alkol kontrolü yapılamadığı ifadesi yer aldı.

CEZA YOK, TUTANAK VAR
İçişleri Bakanlığı'nın 2005'te yayınladığı genelgeye göre trafik suçu işleyen hakimlere ceza yazılamıyor. Genelgeye göre Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay, Yargıtay başkanları, üyeleri ve savcıları, tetkik hakimleri, raportörleriyle, tüm hakim ve savcılara ceza yazılmaması, bunun yerine tespit tutanağı düzenleme talimatı verilmişti.
 
Vatandaş alkolmetreye üflemediği zaman üflemeyen sürücü artık hastaneye de götürülmüyor. 2 bin TL para cezası yazılıyor ve ehliyetine 2 yıl el konuluyor.