ntvmsnbc

İSTANBUL - Beşiktaş Adliyesi’ndeki hakim ve savcıların İstanbul Emniyeti’nde görevli polis müdürleriyle yediği iftar yemeğinin fotoğraflarının internet sitesi Odatv'de yayınlanmasıyla ilgili davaya devam edildi.

Ergenekon soruşturmasından tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun sanık olarak yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti ile avukatlar arasında polis, savcı ve hakim ilişkileriyle ilgili tartışma yaşandı.

Terkoğlu, savunmasında fotoğrafların haber değeri taşıdığını, Ergenekon davası öncesinde polis müdürlerinin bu davaya bakacak isimlerle yemek yemesinin kamuoyunda eleştiri konusu olduğunu ve yanlış algılmalara yol açacağını söyledi.

Terkoğlu, "Eğer bu haber ileri demokratik bir ülkede yayınlansaydı ödül alırdı ancak ben yargılanıyorum" dedi ve beraatını istedi.

Söz sırası savunma avukatlarına geldiğinde Mahkeme Başkanı'la avukatlar arasında tartışma yaşandı. Avukatlar, "Hakim ve savcılar avukatlarla yemek yer mi ki polislerle yiyor?" dediler. Bu sözlere Mahkeme Başkanı tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı "Hiçbir hakim uyuşturucu avukatıyla yemek yemez" dedi. "Uyuşturucu avukatı" tanımlaması üzerine savunma avukatları ayağa kalkarak tepki gösterdiler.

Mahkeme Başkanı ilginç bir tespitte de bulunarak, "Amerika ve Türkiye arasında yargılama farkı vardır. Amerika'nın yargı sistemi gibi değiliz. Savcılar ve hakimler beraber çalışırlar çünkü savcılar gerektiğinde sanık lehine de delil toplar aleyhine de delil toplar. Bu nedenle avukat ve savcıların mahkeme hayetine eşit mesafede olduğunu düşünmeniz yanlıştır. Burası Amerika değildir" dedi.

Duruşma 17 Ağustos’a ertelendi.