Sarıyer’de dün sabah sanatçı Erdal Tosun’un içinde bulunduğu araca çarparak Tosun’un ölümüne neden olmaktan gözaltına alınan Nihat Şaki adliyeye sevk edildi. Nihat Şaki, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edildikten sonra Ayazağa Polis Merkezi’ne götürülmüştü.

24 yaşındaki Nihat Şaki Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı Ali Karabulut’a ifade veren Şaki, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

YÜRÜMEKTE ZORLANDI

Savcıya ifade verdikten sonra kısa bir süre koridorda savcının kararını bekleyen Şaki’nin yürümekte ve ayakta durmakta zorlandığı dikkat çekti. Sürücü Nihat Şaki koluna giren polis ve avukatı yardımıyla güçlükle yürüdü.

HIZINI HATIRLAMIYORMUŞ!

Nihat Şaki’nin savcıya verdiği ifadesi ortaya çıktı. Kaza öncesindeki hızını hatırlamadığını söyleyen Şaki’nin “Su birikintisine girdim. Savrulunca refüje çarpım. Gerisini hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. Beşiktaş Belediyesi’nde taşeron olarak şoförlük yaptığı öğrenilen Şak, Erdal Tosun’u sadece film ve dizilerinden tanıdığını söyledi. İstemeden talihsiz bir kazaya sebep olduğu söyleyen Şaki’nin, “Çok üzgünüm” dediği öğrenildi.

İŞTE O İFADE: 

Olay günü müdürünü evinden almak için yola çıktığını söyleyen Şaki'nin ifadesi şöyle:  "Hava yağmurluydu ve yol ıslaktı. Ayrıca sabahın erken saatleri olması nedeniyle hava karanlıktı. Saat 06.00 sıralarında yönetimimde bulunan araç ile Beşiktaş yönünden Sarıyer’e seyrettiğim sırada İl Jandarma Komutanlığı kavşağına yaklaştığımda hatırladığım kadarıyla yol 3 şeritliydi. Ben orta şeritte gidiyordum. Bu esnada orta şeritten en sol şeride geçtim. Bir müddet gittikten sonra yolda bulunan su birikintisine girdim. Su birikintisi yüzünden orta refüjü de fark etmemiştim. Bu esnada hızımın ne kadar olduğunun farkında değilim. Hatta en sol şeride geçtiğimde önümde bulunan bir araçla takip mesafemi korumak ve öndeki aracın sıçrattığı sulardan korunmak için hızımı yavaşlattım. Gaz pedalından ayağımı çektim"

"BAŞKA BİR ARACA ÇARPTIĞIMI FARKETMEDİM"

Su birikintisine girdikten sonra refüje çarptığını ve aracın direksiyon hâkimiyetini kaybettiğini söyleyen Şaki, "Bundan sonrasını hatırlamıyorum. Kaza esnasında başıma aldığım darbeden dolayı şuurumu kaybetmiştim. Kazadan sonra şuurum yerine geldiğinde hemen emniyet kemerimi çözüp araçtan indim ve kendimi asfaltın üzerine bıraktım. Daha sonra olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığımı öğrendim. Kaza sırasında başka bir araca çarptığımı fark etmedim. Sadece kendime zarar verdiğimi düşündüm. Ancak hastaneye gelen iş arkadaşlarımdan kaza sırasında karşı yönden gelen bir araca çarptığımı, o aracı kullanan şahsın öldüğünü öğrendim" dedi.

"KAZA YAĞMUR VE SU BİRİKİNTİSİNDEN OLDU"

Kazanın tamamen havanın yağmurlu olması ve yolda su birikintisi meydana gelmesi nedeniyle istemeden olduğunu söyleyen Şaki, "Bu kazanın meydana gelmesinden dolayı pişmanım ve üzgünüm. Kaza sonucu ölen Erdal Tosun isimli şahsı tanımam, ancak oynadığı dizi ve sinema filmlerinde gördüğüm için kendisini simayen biliyordum. Mümkün olduğunca araç kullanırken emniyet tedbirlerini alırım" ifadelerini kullandı. 

 “KENDİ BABAMI DA KAZADA KAYBETTİM”

Şüpheli Nihat Şaki sevk edildiği İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tekrar sorgulandı. Buradaki sorgusunda kendi babasını da bir kazada kaybettiğini anlatan Şaki, “Ben trajik bir kaza neticesinde kendi babamı da kaybettim. Kazanın ne olduğunu iyi bilenlerdenim. Çok üzgün olduğumu ifade ediyorum” dedi. 

“ÖLEN ÜNLÜ KİŞ OLMASAYDI TUTUKLANMAYACAKTI”

Şaki’nin avukatı ise yaptığı savunmada ölen Erdal Tosun’un ünlü bir kişi olduğunu eğer ünlü olmasaydı müvekkilinin tutuklamaya sevk edilmeyeceğini söyledi. Şaki’nin vücudunda kırıklar olduğunu söyleyen avukat, “Cezaevi koşullarında bu sıkıntı olabilir. Sağlık problemleri yaşayabilir” dedi. Şaki hakimlikteki sorgusunun ardından “taksirle ölüme neden olmak” suçundan tutuklanarak cezaevinde gönderildi.  


Damla GÜLER / hurriyet.com.tr