Görüntüler üst amirlerinin odasında yaptığı aramadan. Aramanın nedeni ise İstanbul Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde avukata dayak atılması ve silahla korkutulmasıydı. O görüntülerin ortaya çıkmasından sonra hem savcılık hem de İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan harekete geçti. Çalışkan, soruşturma konusu olan iddiaların titizlikle araştırılmasının talimatını verdi.

Gasp Büro Amirliği polisleri de soluğu karakolun içinde kadın avukata sopayla vuran komiserin odasında aldı. Ve ellerindeki arama izniyle amirlerinin odasına arama yapmaya başlandı. Aramalar sırasında bir polis merkezinde bulunmaması gereken nunçaku ile çok sayıda sopa bulundu. Polislerin yaptığı aramaya, karakolda dayak iddialarıya gündeme gelen Araştırma Büro Amirliği'ndeki diğer polisler tepki gösterdi. Aramalar sadece büro amirinin odasında yapılmadı. Polis merkezinin diğer odalarında da suç unsuru olabilecek deliller arandı.

Polis, arama sonrasında polis merkezinde bulduğu çok sayıda silah, sopa ve suç aleti özelliği taşıyan aletlere el koydu. Sonrasında da karakolda dayak iddiasına adı karışan amirle birlikte dört polis ve bir de temizlik görevlisini gözaltına altı. Kadın görevlinin yakalanmasının nedeni ise klimanın üstünde duran silahı avukata doğrultmasıydı. Soruşturma sonunda ise polislerin tamamı görevden alındı.