Soruşturma dosyasına göre avukat İ., 2 Ağustos’taki ziyaretinde Öztürk’ü darp ederek, küfür etti. İ. cebinden çıkardığı ve içinde “vatanına ihanet edenlerin suçları Hz. Ali Efendimizin de söylediği gibi ölümdür. Hocan denilen o aşağılık köpeğe de çok selamlarımızı ilet...” ifadelerinin yer aldığı kağıdı “al bunları oku” diyerek Öztürk’e fırlattı. Bu sırada görevlilerin araya girmesi ile Avukat İ. görüşme salonunda çıkarıldı. 

ÖZTÜRK’E DARP RAPORU 
Öztürk için alınan raporda basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığı belirtildi. Öztürk, “Şahsa ‘benim avukatım vardı sizi kim gönderdi’ dedim. Avukat da ‘sizin için dışarıda hassasiyet gösteriyorlar, beni Cem gönderdi’ dedi. Cem’in kim olduğunu düşünürken avukat küfür ederek yumrukla saldırdı” dedi. 

1 DOLARI KOKAİN İÇİN KULLANIYORDU 
Soruşturma kapsamında İ.’nin evinde yapılan aramada sigara izmaritinin içinde rulo halinde gizlenmiş, FETÖ mensuplarının örgütsel kimlik olarak kullandığı iddia edilen 1 dolar bulundu. İ., 1 doları uyuşturucu madde alırken kullandığını söyledi. Yapılan testte 1 dolarda nikotin kalıntısı ile uyuşturucu maddelerden kokain kalıntısı bulundu. İ., FETÖ mağduru olduğunu, Akın Öztürk’e vurmak üzereyken görevlilerin içeriye girdiğini kendisini engellediğini iddia etti. 

FETÖ'DEN TAKİPSİZLİK 
Yapılan soruşturma kapsamında Avukat İ.’nin ByLock kullanıcısı olmadığı, Banka Asya’da hesabı ve, FETÖ yöneticileriyle bir bağlantısının bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Ancak savcılık, İ. hakkında evinde bulunan mermiler nedeniyle 6136 sayılı yasaya muhalefet ve kullanmak için uyuşturucu bulundurmak suçlarından dava açtı.
(Mesut Hasan Benli / Hürriyet)